Kripto
StoryEditor

Kandidat za Trumpovog potpredsjednika izrazito je pro-kripto stava

16. Srpanj 2024.

James David Vance, novi kandidat za potpredsjednika Donalda Trumpa, jednom je nazvao predsjednika SEC-a Garyja Genslera ‘najgorom osobom’ koja regulira kripto industriju u nedavno ponovno objavljenom videu. Snimka koja kruži društvenim mrežama prikazuje Vancea kako govori na Remedy Festu, privatnoj konferenciji koju su 28. veljače organizirali Y Combinator i Bloomberg. 

- Ako postoji kandidat za najgoru osobu po mom mišljenju, barem u smislu mog suštinskog neslaganja, to je Gary Gensler - rekao je Vance. 

- On želi unijeti previše politike u stvarno poslovanje vrijednosnih papira u SAD-u. Pristup koji je Gary zauzeo za regulaciju blockchaina i kripta potpuna je suprotnost od onoga što bi trebao biti - dodao je. 

JD Vance već je govorio protiv SEC-a 

Vance se tijekom svoje političke karijere nekoliko puta solidarizirao s kripto industrijom. 

16. svibnja, Vance je bio među 60 senatora koji su glasovali za poništenje SEC-ovih kontroverznih SAB 121 računovodstvenih smjernica, skupa političkih prijedloga koji američkim bankama onemogućuju skrbništvo nad kripto imovinom. 

Ranije ove godine, 7. veljače, Vance je predvodio nekolicinu drugih republikanskih senatora prilikom pisanja pisma Gensleru, izazivajući zabrinutost zbog ovrhe protiv tvrtke za kripto rudarenje Debt Box, gdje je sudac utvrdio da su odvjetnici SEC-a koristili lažne izjave kako bi opravdali zamrzavanje imovine povezane s tvrtkom. 

- Nesavjesno je da bilo koja federalna agencija koja je svoju regulatornu misiju često provodila kroz radnje provedbe umjesto donošenja pravila, mogla djelovati na tako neetičan i neprofesionalan način - napisao je Vance u pismu. 

U veljači 2022. Vance je hvalio kripto kao rješenje za vladino prekoračenje kada je kanadski ministar financija zamrznuo bankovne račune konvoja kamiondžija koji su prosvjedovali protiv karantene zbog COVID-19. 

- Zbog toga kripto postaje sve popularniji, režim će vam prekinuti pristup bankarstvu ako imate pogrešnu politiku - napisao je u objavi na aplikaciji X 16. veljače. 

Prije nego što je služio kao republikanski senator u državi Ohio, 39-godišnji Vance služio je u američkim marincima, studirao je pravo na Yaleu, a kasnije je nastavio raditi u VC fondu pod vodstvom suosnivača PayPala Petera Thiela. 

U izvješću o financijskim podacima za 2022. za američki Senat, Vance je izvijestio da drži između 100.001 i 250.000 dolara u bitcoinu. 

08. rujan 2024 01:34