Kripto
StoryEditor

Kripto platforma BlockFi izlazi iz stečaja, otvara isplate za međunarodne korisnike

25. Listopad 2023.

Tijekom početka kripto bear marketa, BlockFi je bio jedna od prvih velikih platformi koja je propala nakon kolapsa stablecoina terraUSD.

U to je vrijeme uzdrmani BlockFi ‘spasio‘ je FTX, koji je kripto tvrtki u problemima s likvidnošću ponudio kreditnu liniju od 400 milijuna dolara kako ne bi bankrotirala. Međutim, ovo rješenje bilo je kratkotrajno, jer se FTX ipak raspao nekoliko mjeseci kasnije pod teretom loših odluka svojih osnivača i njihovih ‘kreativnih‘ računovodstvenih praksi.

Sada, 11 mjeseci nakon što je propao, BlockFi je objavio da je izašao iz stečajnih postupaka i ulazi u svoj plan nadoknade i smirivanja.

Isplate za gotovo sve korisnike

Određeni korisnici BlockFi-a mogli su povući dio svojih sredstava još u svibnju 2023. nakon što je stečajni sud u New Jerseyju odobrio nalog. Nažalost, korisnici platforme koji nisu imali sjedište u SAD-u nisu mogli ništa povući dok BlockFi-ev stečajni plan nije odobren.

Nakon što su prije otprilike mjesec dana dobili zeleno svjetlo od suda, u BlockFiju su pokrenute stvari u vezi s otplatom međunarodnih korisnika.

U međuvremenu je dodano ažuriranje najčešćih pitanja o povlačenju s BlockFija, u kojem se navodi da međunarodni korisnici također ispunjavaju uvjete za isplate, koje stupaju na snagu odmah.

Uskoro ažuriranja za BIA i kreditne račune

Iako vlasnici BlockFi novčanika mogu biti zadovoljni ishodom situacije, vlasnici kreditnih i BlockFi kamatnih računa (BIA) morat će još malo pričekati da im se vrate sredstva.

Vlasnici tih računa primit će e-poštu u narednim mjesecima, što će ih potaknuti da povuku postotak svojih sredstava, kako je stavio na raspolaganje BlockFijev proces oporavka.

Sama tvrtka nastavit će tražiti potraživanja protiv FTX-a, 3AC-a i drugih u pokušaju da nadoknadi što je više moguće za nositelje BIA-e prije nego što konačno obustavi poslovanje.

Platforma se od tada oglasila o svom ‘uspjehu‘ na X-u, ističući da je rješavanje stečaja došlo brže od rješenja njegovih vršnjačkih platformi u sličnim situacijama.

– Uprava BlockFija, savjetnici i drugi dionici marljivo su radili u proteklih 11 mjeseci kako bi postigli ovu kritičnu prekretnicu. Ponosni smo što možemo reći da je BlockFi dosegao svoj datum stupanja na snagu brže i učinkovitije od mnogih drugih maloprodajnih kripto tvrtki – napisali su.

04. svibanj 2024 16:05