Kripto
StoryEditor

Michael Saylor odlazi s mjesta izvršnog direktora tvrtke koja je prva u povijesti počela koristiti bitcoin

03. Kolovoz 2022.

MicroStrategy je jučer u svom izvješću o zaradi objavio da Michael Saylor od 8. kolovoza više neće biti glavni izvršni direktor. Umjesto toga, Saylor će od sada preuzeti novu ulogu izvršnog predsjednika. Phong Le, predsjednik MicroStrategyja, zamjenjuje Saylora na mjestu izvršnog direktora.

Saylor ostaje predsjednik upravnog odbora. U priopćenju za javnost naveo je da će mu kao izvršnom predsjedniku fokus biti isključivo na strategiji akvizicije bitcoina i povezanim inicijativama za zagovaranje najveće kriptovalute. U isto vrijeme, Le će upravljati svakodnevnim poslovanjem tvrtke.

Osnovana 1989. godine, Microstrategy je softverska tvrtka koja pruža poslovnu inteligenciju, mobilni softver i usluge temeljene na oblaku. Saylor je bio direktor Microstrategyja od svog stvaranja. Le, koji se pridružio tvrtki  2015. godine, obnaša dužnost predsjednika od srpnja 2020. U priopćenju za javnost Le je zaslužan za jednu od najboljih operativnih i financijskih godina.

Microstrategy će ući u povijest kao prva javno uvrštena tvrtka koja je počela stjecati bitcoin kao dio svoje riznice, što je utrlo put drugim tehnološkim tvrtkama poput Tesle da dodaju kriptovalutu u vlastite bilance.

Iako je Tesla prodala većinu svog bitcoina u nedavnom padu tržišta, današnje izvješće o zaradi pokazuje da je od 30. lipnja MicroStrategy i dalje posjeduje 129.699 bitcoina, iznos vrijedan približno 2,98 milijardi dolara po trenutnim cijenama. Prema izvješću, tvrtka je kupila bitcoin po prosječnoj cijeni od 30.664 dolara. Saylor je u više navrata odagnao glasine da se Microstrategyjevi suočava s likvidacijom, navodeći da će se tvrtka suočiti s komplikacijama samo ako cijena bitcoina padne na 3.562 dolara.

19. travanj 2024 19:18