Kripto
StoryEditor

Voyager Digital planira dopustiti kupcima da povuku svoja sredstva

08. Kolovoz 2022.

Tvrtka je u početku obustavila povlačenja i druge trgovinske aktivnosti 1. srpnja. Potom je 5. srpnja podnijela zahtjev za otvaranje stečaja i ubrzo nakon tog datuma ušla u sudski postupak.

Iz Voyagera kažu da je sud odobrio prijedlog da se kupcima vrati pristup sredstvima. Ta se sredstva drže na računu za dobrobit (FBO) u Metropolitan Commercial banci u New Yorku, kako je detaljno opisano u ranijoj objavi.

- Znamo koliko je važan pristup vašem novcu, a ovim odobrenjem uskoro ćemo početi obrađivati podizanje gotovine - napisala je tvrtka u svojoj objavi na blogu.

Voyager očekuje da će početi dopuštati pristup aplikaciji Voyager isključivo za podizanje gotovine počevši od 11. kolovoza.

Korisnici platforme moći će zatražiti isplate do 100.000 dolara dnevno putem ACH transakcija.

Kupci će primiti e-mail s pojedinostima o njihovim sredstvima. Korisnici imaju rok do 3. listopada da podnesu zahtjev protiv tvrtke ako vide nepodudarnosti između izvoda i svog računa.

Voyager kaže da će kupci dobiti sredstva za 5 do 10 radnih dana i da je cilj obraditi zahtjeve 'što je brže moguće'. Napominju da zahtjevi moraju biti podvrgnuti ručnom preispitivanju, koje uključuje preglede prijevara i usklađivanje računa. Precizno vrijeme ovisit će i o bankama korisnika.

Voyager je također potvrdio da je angažiran u planovima prema kojima će reorganizirati tvrtku. Prije tri dana je priopćeno kako se provodi samostalni proces restrukturiranja i potencijalna prodaja kompanije.

U izvješću se ukazuje kako je sud odobrio postupke nadmetanja za prodaju kompanije. Rečeno je da ponude trebaju biti objavljene do 26. kolovoza i da će se ročište o prodaji održati 8. rujna.

26. travanj 2024 15:18