Tvrtke i karijere
StoryEditor

Končar D&ST: Predsjednik Uprave Ivan Klapan s oproštajnim videom u mirovinu

07. Travanj 2021.
Petar Vlaić, Martina Mikulić, Ivan Klapan, Vanja Burul, Dominik Trstoglavec i Petar Bobek

Vanja Burul novi je predsjednik Uprave tvrtke KONČAR DISTRIBUTIVNI I SPECIJALNI TRANSFORMATORI umjesto Ivana Klapana, koji je zadnjeg dana ožujka otišao u mirovinu nakon 41 godine u kompaniji, od kojih je posljednjih 30 na čelu KONČAR-D&ST-a. Budući da zbog epidemiološke situacije nije mogao organizirati oproštaj drugačije, svim zaposlenicima poslao je kratku poruku i video u trajanju od oko šest minuta.

Taj film nije samo oproštaj jednog menadžera s više od 600 zaposlenika i brojnim partnerima u Hrvatskoj i cijelome svijetu (zato je i titlovan na engleski), nego i mala povijest 'ove naše transformatorske priče u Hrvatskoj od samog početka', a posebno zadnjih 30 godina, kad je osnovan KONČAR-D&ST, s Klapanom na čelu od osnivanja.   

Posljednju 'svoju' godinu u kompaniji Klapan je zaključio s rastom prihoda od 11 posto (1,2 milijarde kuna) i rastom dobiti od 73 posto (85,3 milijuna kuna). Potvrda je to njegove vizije od prije 30 godina da tvrtka mora biti među deset najboljih u branši u Europi, iz čega je proizašla kovanica da KONČAR-D&ST danas igra u prvoj europskoj transformatorskoj ligi. 'A ja ću ostati njegov navijač', oprostio se Klapan i simbolično predao kacigu Vanji Burulu.

Novi čelnik tvrtke i dosad je bio član Uprave te direktor Profitnog centra srednje energetskih transformatora. U Upravu je ušao i Dominik Trstoglavec, dosadašnji tehnički direktor Profitnog centra distributivni transformatori. Ostali članovi Uprave ostaju nepromijenjeni: Martina Mikulić, Petar Vlaić i Petar Bobek.

16. travanj 2024 06:55