Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Kaznena prijava zbog propasti Uljanikovog kooperanta, stečajevi Zsolta Szekelyja…

06. Svibanj 2020.
Ingo Hofmann na čelu NO-a Merkur osiguranja

Zaključen je stečajni postupak nad hrvatskom podružnicom sarajevskog BRODOGRADITELJA, koji je kao kooperant Uljanika osiguravao radnike iz BiH za pulsko brodogradilište. Vodnjanska podružnica otišla je u stečaj sa 4,28 milijuna kuna nenaplaćenih obveza. Osim Uljanika, koji je otišao u stečaj, dodatni teret bila su nenaplaćena potraživanja od 3,9 milijuna kuna temeljem zajma tvrtki VALCANE CONSULTING iz Valbandona (Fažana) u vlasništvu Alde Matića, koji je u veljači ove godine podnio ostavku na direktorsku poziciju u VALCANE CONSULTINGU, a prije toga paralelno je, do otvaranja stečajnog postupka, bio i zastupnik podružnice BRODOGRADITELJA. Zbog toga je protiv njega podnesena kaznena prijava. 

Zaključen je skraćeni stečajni postupak nad MOSOROM iz Poreča, iza kojeg je ostalo 444 tisuće kuna dugova. Vlasnik i direktor Zsolt Szekely već je imao sličan skraćeni stečaj nad osječkom VIRNOM, ali tada samo sa 62 tisuće kuna minusa. I treća tvrtka u kojoj je Szekely bio vlasnik i direktor, LITUS iz Drenja Brdovečkog (Brdovec) likvidirana je nakon stečaja, ali ovaj put on je izašao iz vlasništva i upravljanja nekoliko godina prije otvaranja stečaja.

 

Ingo Hofmann novi je član i predsjednik NO-a MERKUR OSIGURANJA, a Martin Ohde, povučen je na poziciju njegovog zamjenika umjesto Siegfrida Lafera, koji više nije u NO-u. Ohde je financijski direktor matične kompanije iz Graza, a Hofmann je više pozicioniran - član je i glasnogovornik tročlane Uprave.

Ivan Topolnjak i Nevenka Grbac promijenili su vodeće pozicije u TERMOPLINU iz Varaždina. Dosadašnja predsjednica NO-a Grbac nova je direktorica umjesto Topolnjaka, koji je s operativnog vođenja kompanije prešao na čelo NO-a. On je i drugi najveći dioničar sa 42,29 posto udjela u tvrtki koja je u većinskom vlasništvu (50,99 posto) grada Varaždina, a distribuira plin na području cijele županije.

Ivan Kos podnio je ostavku na poziciju prokurtista u POLJOCENTRU iz Križevaca.

ZAGREB-MONTAŽA je u svojoj tvrtki ZM-VIKOM uvela tročlani NO. Predsjednica je Tea Martinčić, koja je članica Uprave matične tvrtke, njen zamjenik je Vlado Čović, suvlasnik i predsjednik NO-a ZAGREB-MONTAŽE. Treći član NO-a ZM-VIKOMA je Dinko Novoselec

Mladen Janda novi je član NO-a pulske BRIONKE.

Tvrtka ZLATNI ULOG iz Zagreba ide u likvidaciju nakon skraćenog stečajnog postupka. Zahtjev za stečaj pokrenut je zbog nepodmirenog duga od 237 tisuća kuna. Stečajni upravitelj/likvidator je Marko Plavetić umjesto dosadašnjeg direktora, vlasnika Irfana Abdija.

U vlasničku strukturu tvrtke TIS-OBJEKTNI INFORMACIJSKI SUSTAVI ušli su direktor Dženan Lojo, te Hrvoje Omejec i Domagoj Omejec. Posljednja dvojica su i suvlasnici TIS GRUPE, u čijem sklopu posluje TIS-OIS.

Darko Božićev ušao je u vlasničku strukturu NAŠE IDEJE iz Zagreba umjesto Ljubice Čotić, pa tvrtka i dalje ima devetero suvlasnika.

Željka Desić nije više prokuristica u tvrtki PHARMAMED MADO iz Zagreba.

Davor Božić novi je direktor ZEPTER ZESTA umjesto Ivana Bošnjaka. To je već peta smjena na čelu hrvatskog ogranka ZEPTERA u malo više od dvije godine.

Matjaž Žižmond na direktorskoj poziciji u PIA AUTOMATION CROATIJI iz Novaka (Sveta Nedjelja) pridružio se Vladimiru Gordanu Šamiji.

Senka Sović nova je članica NO-a BARANJSKE ĆISTOĆE iz Belog Manastira umjesto Tomislava Ilića.

Željko Šubar novi je direktor DATABOXA iz Zagreba i na toj se poziciji pridružio vlasnici Sanji Marković.

24. travanj 2024 10:14