Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Lukaps promijenio ime, novi šef E.ON-a Hrvatska, partnersko pojačanje u PwC-u…

25. Siječanj 2021.
Andreas Rörig

Tvrtka ACG LUKAPS promijenila je naziv u ACG EUROPE. Tako je ludbreški proizvođač kapsula za lijekove i nazivom usklađen s indijskim vlasnikom. Istodobno je u globalizacijskom procesu izgubljen stari identitet, koji je odmah upućivao na to o kakvoj je kompaniji (bila) riječ. Tako novinari više neće moći objavljivati naslove poput 'Lukavi ludbreški Lukaps'.

S početkom godine Andreas Rörig postao je predsjednikom Uprave E.ON-a Hrvatska umjesto Karla Krausa. U GRUPI E.ON proveo je 12 godina na različitim upravljačkim pozicijama. Pridružio se središnjici E.ON-a u Essenu 2016., najprije kao potpredsjednik za održivost i napokon kao viši potpredsjednik za održivost i zdravlje, sigurnost i okoliš.

Marko Marušić novi je partner u tvrtki PWC HRVATSKA, zadužen za razvoj usluga iz područja PDV-a i drugih neizravnih poreza, transfernih cijena i knjigovodstvenih usluga.

Mirjana Hladika i Gianfranco Bisagni novi su članovi NO-a ZAGREBAČKE BANKE.

Tvrtka RWA HRVATSKA opozvala je prokuru Danku Šinki.

Zsolt Józsa novi je član Uprave NOVO NORDISKA HRVATSKA umjesto Erika Fransa Lommerdea.

Ivica Kliček novi je član NO-a PHARMASA umjesto Josipa Madirazze, a Mate Andabaka od početka godine novi je član Uprave umjesto Ivana Bujasa, kojeg je istodobno kao direktora tvrtke kćeri, FIDIFARMA, zamijenio Gordan Badurina.

PROJEKTGRADNJA PLUS dobila je Upravu u koju je ušao Ivica Crnković, a dosadašnji direktor Miljenko Zovko imenovan je predsjednikom Uprave. Tvrtku je nedavno od FORTENOVE vlasnički preuzeo OSIJEK-KOTEKS.

Agron Beriša opozvan je iz Uprave PUNTA SKALE, što je logična posljedica njegova prelaska za predsjednika Uprave LIBURNIA RIVIERA HOTELA.

Josip Repalust pridružio se Darku Repalustu na direktorskoj poziciji u varaždinskom VESTOKU. Njih dvojica su i suvlasnici zajedno s Petrom Samcem.

EUROCABLE GROUP pripojio je svoju nekretninsku tvrtku za jednokratnu namjenu RM NEKRETNINE.

Damir Domitran više član nije Uprave i suvlasnik PSC-a DALMACIJE. Njegov udjel od 20 posto preuzeo je austrijski AV INTERNATIONAL, koji je sad jedini vlasnik.

Marija Carić nova je članica i zamjenica predsjednika NO-a osječke KAROLINE umjesto Meri Marić.

Željko Mandić novi je direktor VODOVOD-OSIJEKA umjesto opozvanog Ivana Jukića.

Adnel Mešić najprije je u svibnju 2020. preuzeo tvrtku KATANA NEKRETNINE i promijenio joj naziv u MC HOME, a sad ju je pripojio MEŠIĆ COMU, tvrtki u vlasništvu Ahmeta Mešića.

Sanja Puškarić i Andrej Levak novi su direktori TEPIH-CENTRA umjesto Gorana Frica.

Domagoj Kamenski novi je, četvrti član Uprave SENSA NEKRETNINA.

Potvrđen je predstečajni sporazum za osječki INGOTEH. Tvrtka je osnovana na razvalinama propale GRADNJE i u predstečaj je ušla s minusom od gotovo 235 milijuna kuna manjka likvidnih sredstava. Vjerovnici su dopustili dodatno zaduženje (do 20 milijuna kuna) da bi se osigurao kontinuitet poslovanja.

Đeni Gašparić više nije suvlasnica GAŠPARIĆ-AUTA, ali ostala je prokuristica. Damir Gašparić sad je jedini vlasnik. On je i direktor, kao i Lana Gašparić.

Suvlasnik EUROADRIJE Saša Mitrović novi je direktor zajedno s dosadašnjom direktoricom Jadrankom Jergović.

Božo Pašalić, Ana Milinković Badovinac, Borna Petrović i Karim Thys ušli su u vlasničku strukturu LIBURNIJE POMORSKE AGENCIJE, koja sad ima sedmero suvlasnika.

Slavica Marohnić nova je suvlasnica tvrtke PET MINUTA umjesto Viktora Marohnića.

Christian Kohlhase novi je direktor u HILFIGER STORESU.

Luksemburški fond PEARL INFRASTRUCTURE CAPITAL SCA, RAIF, preuzeo je ENERGY 9 iz Slatine od ISKRAEMECA i RESALTE.

19. travanj 2024 21:46