Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Nova funkcija Željka Mandarića, vlasničke promjene u Rajskoj, kod odvjetnika Miroslava Leke…

08. Srpanj 2020.
Željko Mandarić

Željko Mandarić, vlasnik MANŠPEDA i niza povezanih tvrtki koje ostvaruju zajedničke prihode koji premašuju milijardu kuna, novi je član Uprave FILTOMA iz Viškova. Ta je tvrtka u vlasništvu članice Uprave Patricije Anić (nekad Filipović) i Vlaste Filipović.

U Sudskom registru provedena je odluka kojom dosadašnji predsjednik Uprave ADRISA Marko Remenar postao jedini član Uprave, iz koje su opozvani Roberto Škopac i Damir Vanđelić. Skupština Adrisa imenovala je Borisa Nemšića u NO.

Zvonimir Belić preuzeo je vlasnički udjel u RAJSKOJ od Janka Bostelea, koji je ostao na direktorskoj poziciji zajedno sa Zvonimirom Belićem i Krešimirom Belićem. Ta tvrtka za uzgoj rajčica iz Svete Nedjelje do siječnja je poslovala kao ZARJA GRUPA u Bosteleovom vlasništvu.

Ante Pamuković ušao je u vlasničku strukturu FRATEE iz Zagreba i pridružio se trojici dosadašnjih suvlasnika – direktorima Darku Gorupu i Rolandu Jankoviću, te Nevenu Potkonjaku.

Felice Facci novi je direktor riječkog GIOMAXA umjesto Maurizija Gabbrielleschija.

Vedran Križek nije više u Upravi TRIKODERA iz Zagreba, pa je dosadašnji predsjednik Uprave Goran Rubčić imenovan direktorom. Istovremeno je prokura dodijeljena Michaelu Bergeru. Ova tvrtka za digitalni dizajn od siječnja posluje u sklopu austrijske STYRIJE, koja ju je vlasnički preuzela od Križeka i Daniela Petljaka.

Tvrtka ATALIAN GLOBAL SERVICES CROATIA ažurirala je u Sudskom registru promjene u upravljačkoj i nadzornoj strukturi. U Upravi više nisu Matthieu De Baynast De Septfontaines (od srpnja 2019.) i Tomislav Mesić (od veljače). Zvonko Ceranja i Marta Marinović u listopadu prošle godine ušli su u NO umjesto Nine Vlasnović i Ratka Korotaja.

Uroš Lozar pridružio se Božidaru Krajniku na direktorskoj poziciji u tvrtki TKK HRVATSKA iz Buzina.

Andrija Smoljanec pridružio se na direktorskoj poziciji u JEKLOTEHNI-TING vlasniku Dragomiru Smoljancu.

Osnivač ODVJETNIČKOG DRUŠTVA LEKO I PARTNERI Miroslav Leko prepustio je direktorsku poziciju partneru Krešimiru Ljubiću i Đini Lukac Novaković, koja je nova partnerica zajedno s Tihanom Svetec i Jakovom Delipetrom. Šesti partner je Hrvoje Ljubljanović.

Vlasnik zadarskog KNEŽAKA Teo Marelić vratio se nakon samo tri tjedna na direktorsku poziciju, koju sad dijeli s Teom Marelić.

Stipe Borovac nije više prokurist u tvrtki BOROVAC iz Metkovića koja je u vlasništvu direktora Nikše Borovca i Ivice Borovca.

Tvrtka za računalno programiranje TVC INFO iz Zagreba promijenila je naziv u CIRCLEBLUE, a suvlasnica Marija Gilming Vintar povukla se s direktorske pozicije, pa sad tvrtku samostalno vodi drugi suvlasnik Tomislav Vintar.

Irina Totova-Marinova imenovana je voditeljicom zagrebačke podružnice tvrtke THE WALT DISNEY COMPANY BULGARIA.

Lara Daidžić nije više suvlasnica DIVERTA iz Zagreba, koji sad ima troje suvlasnika.

Nakon smrti suvlasnika tvrtke MATKOVIĆ iz Slavonskog Broda Ilije Matkovića, njegov sin i direktor Dinko Matković jedini je vlasnik tvrtke za otpremništvo, špediciju i trgovinu.

Matija Grabar nije više partner u ODVJETNIČKOM DRUŠTVU BARDEK, LISAC, MUŠEC, SKOKO.

Mirjana Černja nije više članica Uprave CROTIAINSPECTA.

Dosadašnja članica Uprave APARTMANA MEDENA Petra Jurlina nova ja predsjednica Uprave umjesto Miodraga Mlačića. Nenad Končar ostao je u Upravi.

Borisu Sapaču opozvana je prokura u H-GRADU iz Zagreba.

21. travanj 2024 17:43