Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Potvrđeni predstečajevi za Pršut Voštane i Uljanik plovidbu, Tabacco postao Hrvatski kišobran…

21. Prosinac 2020.
Ivica Babićfoto Dražen Lapić/Lider

Potvrđen je predstečajni sporazum za PRŠUT-VOŠTANE težak oko 38,2 milijuna kuna. ŠTED BANKA u likvidaciji pristala je na otpis 40 posto od 11,6 milijuna kuna potraživanja, a ostatak će biti isplaćen, nakon dvogodišnjeg počeka, u idućih deset godina. Dobavljači su otpisali 70 posto od 25,3 milijuna kuna potraživanja, a ostatak od 7,6 milijuna kuna trebaju naplatiti, nakon dvogodišnjeg počeka, u iduće četiri godine. Najveće potraživanje od 16,8 milijuna kuna imao je vlasnik tvrtke i jedini član Uprave Ivica Babić.

Potvrđen je predstečajni sporazum za ALPHA ADRIATIC (bivša ULJANIK PLOVIDBA) težak 634 milijuna kuna. Najveća vjerovnica, država (Ministarstvo financija, HBOR i 3. MAJ BRODOGRADILIŠTE), svoja potraživanja podijelila je popola. Tzv. senior dug treba otplaćivati u ratama, nakon počeka od godinu dana u iduće četiri godine. Druga polovica potraživanja, mezzanine dug, dolazi na naplatu nakon pet godina poslovanja na temelju pravomoćnosti nagodbe. Banke su otpisale 55 posto od 162 milijuna kuna potraživanja, a uvjete isplate ostatka duga za svaku banku posebno su dogovorene.   

TABACCO iz Zaprešića promijenio je naziv u HRVATSKI KIŠOBRAN. Tvrtka je osnovana prije trideset godina kao veleprodaja sunčanih naočala, kišobrana te proizvoda od lavande i magneta. Deset godina poslije počela je proizvoditi kišobrane i to je postala primarna djelatnost. Usporedno s promjenom naziva vlasnik Marin Rogić osnovao je novu tvrtku, TABACCO LOGISTIKU.

Osnivač PLAN-ARTA Berislav Tomšić izišao je iz suvlasništva pa je sad jedini vlasnik REAL-GRUPA. Tomšić je ostao na direktorskoj poziciji zajedno s Krešimirom-Renzom Prosolijem, vlasnikom i direktorom REAL-GRUPE.

Michael Weinreich podnio je ostavku na članstvo u Upravi TRANSCOM WORLDWIDEA iz Osijeka.

Nada Marija Lehki nije više članica Uprave BIO-VERDURE iz Zagreba.

Miroslav Smrekar više nije direktor u tvrtki ADECCO HRVATSKA.

Luka Mitrović preuzeo je vlasnički tvrtku MITROVIĆ iz Zadra od osnivača Šime Mitrovića, kojem je opozvana prokura. Anica Kačan ostala je jedina članica Uprave.

Ivan Nicola Mirković novi je, četvrti prokurist u tvrtki FREY SERVICES.

Otvoren je predstečajni postupak za NORTHERN SUNSHINE FARMS. Tvrtka iz Zagreba u vlasništvu je istoimene kompanije registrirane u Dominikanskoj Repubici i upravlja hotelom Katarina u Dugopolju.

Otvoren je i zaključen stečajni postupak za građevinsku tvrtku PARAMONT iz Zagreba u vlasništvu Hrvoja Raguž-Vodenca. Počelo je prošle godine s predstečajem koji je obustavljen jer nakon otvaranja postupka PARAMONT nije isplaćivao plaće. Tvrtka je ostala dužna 1,2 milijuna kuna.

Petar Marolt, vlasnik i jedini član Uprave MAROLTA iz Novog Gloga (Sv. I. Žabno), dodijelio je prokuru Draženki Marolt.

ODVJETNIČKO DRUŠTVO BARDEK, LISAC, MUŠEC, SKOKO promijenilo je naziv u ODVJETNIČKO DRUŠTVO BARDEK, LISAC, MUŠEC, SKOKO I PARTNERI. Mia Kalajdžić izišla je iz partnerstva pa sad tvrtka ima devetero partnera. Jelena Nushol Fijačko imenovana je direktoricom umjesto Hrvoja Bardeka i pridružila se u upravljajnju Ana-Mariji Skoko i Sandri Lisac.

Josip Đikić i Darko Šikoronja pridružili se Andreji Roki kao suvlasnici tvrtke ASII PRO iz Zagreba koja upravlja restoranom i cateringom Lido na zagrebačkom Jarunu, a u usluzi imaju i ponudu vjenčanja i evenata na imanju Marincel.

Dosadašnji prokurist Damir Martinko vlasnički je i upravljački preuzeo ZDRAVSTVENI TURIZAM MARTINKO od Ines Curman Martinko.

Vlasnica i direktorica AGRAD PROJEKTA iz Šibenika Renata Vuljanko dodijelila je prokuru Dinu Vuljanku.

18. travanj 2024 15:11