Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjena na čelu Westgatea, vlasničko preslagivanje oko Montmontaže…

28. Siječanj 2020.
Otto Barićfoto Lider
Piše:
piše Goran Litvan
[email protected]

Darko Lujanac novi je direktor TRGOVAČKOG CENTRA ZAGREB umjesto arhitekta Otte Barića. Barić je od početka bio uključen u gradnju trgovačkog centra Westgate, a od travnja 2018. do prošlog tjedna bio je na čelu TCZ-a, koji upravlja najvećim trgovačkim centrom u Hrvatskoj. Ivan Hršak nije više prokurist tvrtke.

MONTMONTAŽA je formalno izašla iz suvlasništva u LAVČEVIĆ-INŽENJERINGU. Sad je jedini vlasnik LAVČEVIĆ, a njegov većinski vlasnik (73,4 posto udjela) skriva se iza skrbničkog računa kojeg je svojedobno u HITA VRIJEDNOSNICAMA otvorio direktor MONTMONTAŽE Andrija Lisičar.  Inače, članovi obitelji Lisičar godinama su vodili spor oko nasljedstva koje je ostavio vlasnik MONTMONTAŽE Nikola Lisičar nakon smrti 2006. od posljedica nikad razjašnjenog atentata.

INA je svoje vlasništvo u CROSCU, STSI – INTEGRIRANIM TEHNIČKIM SERVISIMA i u PLAVOM TIMU prebacila na svoju novu tvrtku INA INDUSTRIJSKI SERVISI.

Andrea Achim nova je, treća članica Uprave B2 KAPITALA, koji ima i dvoje prokurista.

Nino Varga novi je zamjenik predsjednika NO-a TRGOSTILA iz Donje Stubice umjesto Zorana Štefulja, a Igor Gombar novi je član NO-a umjesto Branka Grašića, koji je u studenome smijenjen s mjesta direktora čakovečkog METSSA. Stjepan Varga i dalje je na čelu NO-a jer su njegovi ČAKOVEČKI MLINOVI većinski vlasnik lanca sa 126 prodajnih mjesta. Antonio Vuksan-Ćusa dobio je novi mandat na čelu ove tvrtke, a nedavno je postavljen i na čelo METSSA.

Marinko Jurčević i Ante Grbac zamijenili su pozicije u NO-u ODAŠILJAČA I VEZA. Sad je Jurčević predsjednik, a Grbac član NO-a.

Roman Nota nije više član Uprave KONČAR-GENERATORA I MOTORA.

Igor Kruhek novi je član i predsjednik NO-a CHROMOS AGRA umjesto Jasminke Igrc Barčić koja nije više u NO-u. Dosadašnja članica NO-a Ariana Bazala-Mišetić nova je zamjenica predsjednika NO-a umjesto Marte Čović, koja je sad članica.

Alen Kabot novi je član NO-a AKD-ZAŠTITE.

Predsjednik NO-a BORIKA iz Zadra Otmar Michaeler dobio je novi mandat, dosadašnji član NO-a Agron Beriša postao je zamjenik predsjednika umjesto Claudije Anne Beerman koja više nije u NO-u jer je napustila austrijski FALKENSTEINER, gdje je bila članica Uprave. Novi član tročlanog NO-a tvrtke koja vodi hotel Falkensteiner Club Funimation Borik Norbert Ratzinger, dugogodišnji je financijski direktor matične tvrtke.

Zoltan Adorjan preuzeo je vlasnički i kao direktor tvrtku DIONYZ TRADE od Dionýza Detrika koji ju je osnovao prije tri godine.

GOLD PARTNER novi je suvlasnik ZAKSA iz Zagreba. Suštinski se ne bi trebalo ništa promijeniti jer su Krešimir Glasnović i Zlatko Dodić suvlasnici i direktori obiju tvrtki koje se bave proizvodnjom nakita (GOLD PARTNER), odnosno prodajom nakita i satova (ZAKS).

Jasmina Vnuk nije viša suvlasnica ni direktorica obiteljske tvrtke VNUK iz Vrhovljana (Sv. Martin na Muri), koja proizvodi aluminijsku i PVC stolariju. Michael Vnuk sad je jedini vlasnik i direktor.

MOBILISIS iz Jalkovca (Varaždin) dobio je Upravu, kojoj je na čelu dosadašnji direktor Krešimir Meštrić, a novi član Uprave je suvlasnik Goran Kanižaj.

Vlasnik i jedini član Uprave USLUGE iz Gornje Obriježi (Pakrac) dodijelio je prokuru Martini Irić Jaković i Ivanu Jakoviću.

20. travanj 2024 02:10