Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke u banani: Kraj za Field fusion i Optimum partner, stečaj Paramonta, vlasnički manevar s Vikijem i Vikikingom

16. Srpanj 2020.

Otvoren je i zaključen stečajni postupak nad FIELD FUSIONOM iz Osijeka koji se bavio trgovinom žitaricama, a nakon žetve u lipnju 2019. nije našao ogovarajuće dobavljače. Tvrtki je račun blokiran 15. srpnja 2019. zbog 98 tisuća kuna duga, a samo nekoliko dana nakon blokade vlasništvo i direktorsku poziciju od Miroslava Poljakovića preuzela je Irena Andrašić. Oboje su s prebivalištem prijavljeni u Subotici (Srbija), a FIELD FUSION im je (bila) jedina tvrtka u Hrvatskoj.

Marko Rafaj imenovan je za privremenog stečajnog upravitelja PARAMONTA iz Zagreba, koji je u vlasništvu direktora Hrvoja Raguža Vodenca. Ova građevinska tvrtka je najprije krenula u predstečajni postupak, a vjerovnici, mahom dobavljači, prijavili su potraživanja od 5,6 milijuna kuna. Tvrtka je predložila otpis 30 posto dugova i vraćanje ostatka kroz četiri godine, nakon godine počeka. No, račun je nakon nekoliko privremenih blokada definitivno blokiran zadnjih osam mjeseci, nastavljena je neisplata plaća, pa će postupak biti nastavljen kao stečaj.

Trgovački sud u Bjelovaru opozvao je privremenog stečajnog upravitelja tvrtke VIKI iz Cubinca (Križevci) Franju Otročaka. Ustanovljeno je da je ta tvrtka pripojena novoj tvrtki VIKIKING USLUGE. Pripajanje je postalo pravomoćno 15. svibnja, ali je ugovor o pripajanju potpisan još 15. siječnja. Zato je obustavljen stečajni postupak pokrenut zbog nepodmirenih dugova od 5,9 milijuna kuna i računa blokiranog od kraja kolovoza prošle godine. Novu tvrtku je vlasnik VIKIJA Dražen Novak osnovao 27. prosinca 2019. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna.

Otvoren je i zaključen skraćeni stečajni postupak nad OPTIMUM PARTNEROM iz Tenje u vlasništvu Szabolcsa Pétera Veverke, koji je pokrenut zbog blokade računa od 87 tisuća kuna.

26. travanj 2024 00:28