Tvrtke i karijere
StoryEditor

Zadarska Cautela kontroverznog Mate Ivkovića Pabla ide u stečaj

12. Ožujak 2021.
Mate Ivković fotografirao se i s Kolindom Grabar-Kitarović

Pokrenut je prethodni stečajni postupak za CAUTELU iz Zadra. Tvrtka je u lipnju 2019. sklopila predstečajnu nagodbu u kojoj su vjerovnici pristali na otpis čak 80 posto od 71,3 milijuna kuna potraživanja.

Najveći vjerovnik, turističko naselje PROLJKAN, oprostio je CAUTELI čak 48 milijuna kuna od 60-milijunskog potraživanja. Nagodbu su izglasali vjerovnici koji drže 63,4 milijuna kuna potraživanja. Račun je u blokadi od listopada prošle godine i Fina je predložila otvaranje stečaja zbog nenaplaćenih 25 tisuća kuna potraživanja.

Nekoliko mjeseci nakon sklapanja nagodbe vlasnik i direktor Mate Ivković zvani Pablo uhićen je u kolovozu 2019. zbog sumnje da je preko svoje druge tvrtke, EKOLOGIKE, koja je u međuvremenu otišla u stečaj, više godina izvlačio novac. Tako je, sumnja policija, samo u jednoj godini izvukao 680 tisuća kuna, čime je izbjegao plaćanje 140 tisuća kuna poreza.

Ivković je pri uhićenju bio pozitivan na kokain. Bio je poznat i po tome što se volio često slikati s poznatim osobama iz vlasti i javnog života, a posebno s članovima HDZ-a. Nakon izlaska iz zatvora izašao je i iz HDZ-a. 

23. travanj 2024 23:24