Klub izvoznika
StoryEditor

Hrvatska kontrola zračne plovidbe potpisala Memorandum o suradnji s DFS Aviation Services

27. Siječanj 2022.
potpisivanje sporazumu između HKZP i DFS-a
HKZP se uspostavljanjem cjelovitog nacionalnog sustava osposobljavanja kontrolora zračnog prometa, jedinim takvim u našoj regiji, ali i jačanjem konzultantskih kapaciteta želi pozicionirati kao centar znanja kontrole zračnog prometa u regiji. Ugovor s njemačkom tvrtkom DFS Aviation Services to će dodatno podržati

Hrvatska kontrola zračne plovidbe potpisala je Memorandum o suradnji s DFS Aviation Services (DAS), jednom od vodećih međunarodnih tvrtki za upravljanje zračnim prometom. Nakon nekoliko uspješno realiziranih zajedničkih projekata HKZP i DAS ojačat će suradnju kroz dodatne projekte osposobljavanja u zrakoplovstvu i zajedničko sudjelovanje u konzultantskim i operativnim projektima za pružatelje usluga u zračnoj plovidbi i zračne luke u jugoistočnoj Europi.

„Drago mi je što nastavljamo suradnju s DFS Aviation Services i vjerujemo da smo time osigurali preduvjete da zajednički ubrzamo modernizaciju zračnog prometa u čitavoj jugoistočnoj Europi. Iskustvo i reference njemačkog DAS-a u tome će nam u velikoj mjeri pomoći“, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora o suradnji Teo Bratinčević, izvršni direktor Sektora korporativnih funkcija u HKZP-u.

„U HKZP-u vrijedno gradimo znanje i kapacitete potrebne da bismo bili prepoznati kao centar znanja o kontroli letenja u široj regiji i investiramo u njih. Tijekom protekle dvije godine u povećanje kapaciteta i sigurnosti zračnog prometa uložili smo 117 milijuna kuna, a uspostavili smo i cjelovit nacionalni sustav osposobljavanja kontrolora zračnog prometa, po čemu smo također lideri u regiji. To prepoznaju naš partneri poput njemačkog industrijskog lidera DAS-a, a sve više i naši kolege iz susjednih zemalja“, izjavio je Vlado Bagarić, direktor HKZP-a.

„U budućnosti želimo udružiti naša stručna znanja kada dobijemo priliku te raditi na projektima za korisnike koje ćemo zajednički podići na višu razinu“, izjavio je Andreas Pötzsch, direktor tvrtke DFS Aviation Services.

DFS Aviation Services certificirani je pružatelj usluga upravljanja zračnim prometom koji prilagođenim sustavima, edukacijama i uslugama pruža usluge za više od 200 klijenata diljem svijeta. Kompanija je dio grupe DFS (Deutsche Flugsicherung GmbH) koja pokriva usluge izrade i implementacije sustava zračnog prometa, konzultacija i osposobljavanja, a surađuje s partnerima i klijentima u više od 70 zemalja, što je čini jednim od globalnih lidera u tom području.

24. travanj 2024 23:39