Lidertrend
StoryEditor

LinkedIn konačno otkrili oglašivači iz svijeta luksuza

28. Rujan 2021.
Linkedin
LinkedIn je za oglašivače postao idealna platforma uz pomoć koje mogu doseći visoko-angažirane profesionalce s ozbiljnom kupovnom moći i snagom da utječu na svoju poslovnu, ali i privatnu zajednicu

Društvena platforma LinkedIn uspjela je premašiti prilično velikodušne prognoze u vezi kretanja svojih prihoda. Iako je istraživačka kompanija eMarketer prognozirala da će im do kraja 2021. prihodi biti veći 26 posto i premašiti 2,6 milijardi dolara, trenutne brojke pokazuju da će konačni financijski rezultati biti bolji od očekivanih.

Naime, LinkedIn je već u drugom kvartalu prijavio rezultate koji su čak sto posto veći nego u istom periodu lani, dok su od oglašavanja uprihodili preko milijardu dolara. Ono što je stručnjake posebno iznenadilo jest što su u tim prihodima s mnogo većim udjelom nego inače sudjelovali premium brendovi poput Mercedes-Benza, Cartiera, Audija i Louis Vuittona što samo potvrđuje da su luksuzni igrači konačno počeli primjećivati tu društvenu platformu i shvatili da im oglašavanje na LinkedInu može itekako biti isplativo.

Ljubitelji luksuza

Kako piše magazin The Drum, potrošački, a i brendovi iz kategorije luksuza su dosad radije birali mreže popu Instagrama ili Facebooka, ali sada shvaćaju da se među 744 milijuna korisnika LinkedIna krije jako velik udjel onih s visokim primanjima. Točnije, korisnici, odnosno kućanstva na LinkedInu u prosjeku zarađuju više nego na i jednoj drugoj društvenoj mreži. Nadalje, prema studiji koju je provela sama platforma, korisnici koji posjećuju LinkedIn imaju 14 posto veću namjeru kupiti premium proizvod u usporedbi s korisnicima na drugim mrežama, a 22 posto planira više trošiti na luksuz.

Također, više korisnika ove godine planira provoditi vremena na LinkedInu, jer ga smatraju bitnim alatom za pronalazak (boljeg) posla i umrežavanje s kolegama i potencijalnim partnerima (pandemijska ograničenja). Svi ti argumenti su i više nego dovoljni da brendovi počnu izdvajati veće budžete za reklamiranje svojih proizvoda, a ne samo poslova budući da je LinkedIn donedavno percipiran kao platforma za B2B, a ne B2C oglašavanje. Ili, kako zaključuje The Drum, LinkedIn je za oglašivače, posebno iz svijeta luksuza, postao idealna platforma uz pomoć koje mogu doseći visoko-angažirane profesionalce s ozbiljnom kupovnom moći i snagom da utječu na svoju poslovnu, ali i privatnu zajednicu.

19. travanj 2024 15:17