Lidertrend
StoryEditor

LVMH u pregovorima za preuzimanje Ralph Laurena

28. Veljača 2022.
Oko 26 posto ukupnih prihoda francuski je div stekao na američkom tržištu, a s Ralph Laurenom u svom portfelju taj bi postotak mogao povećati

Nakon preuzimanja Tiffany&Co-a, grupa LVMH bacila je oko na još jedan kultni američki brend – Ralph Lauren. Naime, francuski je modni div u pregovorima za kupovinu kompanije koju je 1967. osnovao modni dizajner Ralph Lauren te, do danas, stvorio jedan od simbola američke mode. Ta potencijalna kupovina za LVMH, grupu u vlasništvu milijardera Bernard Arnaulta, ima svojih prednosti iako će, kako piše Bloomberg, ulickati preppy stil Ralph Laurena biti nešto teže nego ispolirati dijamante Tiffany&Coa.

Kulturni brend

Na čelu kompanije je i dalje Ralph Lauren, osnivač, dizajner i vlasnik 79 posto udjela koji do sad nije pokazivao nikakav interes za prodaju. Tržišna kapitalizacija procjenjuje se na 9 milijardi dolara, dok je potencijalni kupac, LVMH, narastao na 360 milijardi dolara. Oko 26 posto ukupnih prihoda u 2021. francuski je div stekao na američkom tržištu, a s Ralph Laurenom u svom portfelju taj bi postotak mogao povećati.

Inače, Ralph Lauren je jedan od prvih američkih lifestyle brendova koji, osim u modnom, posluje i u biznisu prodaje namještaja, ali i hotelskoj industriji. LVMH pak planira širiti upravo taj biznis otvarajući lance luksuznih hotela diljem svijeta.

Iako je Ralph Lauren tijekom godina postao cjenovno prihvatljiviji, odnosno manje luksuzan brend, uspijeva zadržati 'cool' faktor i to zahvaljujući pametnim partnerstvima s brendovima koje vole mlađe generacije. Tako su, primjerice, sklopili suradnju sa streatwear brendom Palace i gaming platformom Roblox. Također, Aurnaultova potencijalna akvizicija uklapa se u poslovnu viziju pretvaranja modnih u brendove od kulturnog značaja kakav je, uostalom, nedavno preuzet Tiffany&Co.

17. travanj 2024 06:46