Lidertrend
StoryEditor

Slavni pronašli novu biznis nišu otpornu na rizik - sladolede

23. Srpanj 2021.
Sladoledi su, naprosto, savršeni takvi kakvi jesu i apsolutno otporni na bilo kakav poslovni ili reputacijski rizik. I zato, pripremite se na to da ćete uskoro svoje omiljene selebritije moći ne samo gledati i slušati već i - kušati

Odavno su prošla vremena kada su fanovi lica selebritija viđali samo po malim ekranima, na koncertima ili su im se ona smiješila s postera nalijepljenih na zidu spavaće sobe. Slavne osobe su danas posvuda - na društvenim mrežama, reklamnim kampanjama, policama trgovina. Zapravo, čini se da im potonje postaje sve zanimljivije, jer je sve manje selebritija koji drže do sebe, a da nisu lansirali i neki brend. Bez obzira radi li se o partnerstvu ili solo poduzetničkom pothvatu, svoj potpis ostavljaju na čitavom nizu proizvoda i to od tehnike, kozmetike, mode, alkoholnih pića ili bočica vode. Prema pisanju Fast Companyija, posljednji hit su im - sladoledi.

Okus Selene Gomez i The Rocka

Ovog je tjedna, pop zvijezda Selena Gomez sklopila je partnerstvo s lancem Serendipity i lansirala svoj ledeni desert Cookies&Cream Remix, ružičasti sladoled s okusom vanilije i komadićima keksa. Komičari Desus i Mero su nedavno udružili snage s njujorškim OddFellowsom i osmislili prilično eklektičnu liniju sladoleda u kojoj se, primjerice, nalaze okusi Baconeggncheese (sladoled s karameliziranom slaninom, tučenim sirom i kremom od žutanjaka) ili pak Bodega Counter Crunch (sladoled od karamele s perecima prekrivenim čokoladom, kikirikijem karameliziranim u medu i komadićima keksa).

Zvijezda Dwayne Johnson je u prosincu otišao korak dalje i postao suvlasnik proizvođača sladoleda Salt&Straw te izbacio zanimljive blagdanske okuse poput 'I Saw Mommy Kissing Dwanta Claus' - sladoled s okusom viskija i komadima čokolade i karamele.

Za svaku priliku

U Fast Companyiju objašnjavaju da je taj izlet selebritija u svijet 'sladoredarenja' i više nego logičan, jer od toga vjerojatno ne postoji manje kontroverzno i više obožavano tržište. Sladolede jedemo kad smo sretni, ali i kad smo tužni. Ne postoji situacija, emocija, raspoloženje, obrok ili vremenska (ne)prilika koja se ne može lijepo upariti s nekim okusom tog slasnog, ledenog zalogaja.

S druge strane, hrana je oduvijek spajala ljude, uz pomoć nje se bolje upoznajemo i dijelimo radosne trenutke. Osim toga, postoje milijarde okusa koje slavni mogu kombinirati te tako izraziti svoju osobnost. Kako zaključuju, naprosto ne postoji loša strana ovog biznisa. Sladoledi se ne proizvode u 'sweatshopovima'. Ne podliježu trendovima. Sladoledi su, naprosto, savršeni takvi kakvi jesu i apsolutno otporni na bilo kakav poslovni ili reputacijski rizik. I zato, pripremite se na to da ćete uskoro svoje omiljene selebritije moći ne samo gledati i slušati već i - kušati.

09. prosinac 2022 06:09