Lidertrend
StoryEditor

Tiramol-oglašavanje: Portugalci sušenje rublja na štriku pretvorili u unosan biznis

13. Svibanj 2021.
Tiramol oglašavanje
Rublje i posteljinu s otisnutim reklamama su tijekom dvomjesečne kampanje podijelili 40 obitelji koji su za vješanje na štrik dobili u prosjeku 250 dolara

Za razliku od hrvatskih vlastodržaca koji su prije dvije godine u pojedinim mjestima i gradovima zabranili 'tiramol', Portugalci su se dosjetili kako da tradiciju sušenja rublja na štriku s vanjske strane zgrada pretvore u biznis za lokalce. Točnije, ideja je bila da se, uz malu pomoć tiramola, lokalno stanovništvo Lisabona vrati u staru gradsku jezgru iz koje su pobjegli jer im je stanovanje postalo preskupo (turistički najam je povećao cijene za 40 posto), ali i da popune budžet siromašnijim obiteljima iz centra.

Pomoć za 40 obitelji

Naime, super-market Minipreco i organizacija APPA (Alfama Heritage and Population Association) lansirali su kampanju 'Hang your Rent' u sklopu koje su odabrali obitelji kojima treba pomoć i predložili im da svoj tiramol pretvore u medij za oglašavanje. Na kraju su rublje i posteljinu s otisnutim reklamama podijelili 40 obitelji koji su za njihovo vješanje na štrik dobili u prosjeku 250 dolara. Zahvaljujući toj kampanji koja je trajala nešto više od dva mjeseca, navodno su i cijene dugoročnog najma pojedinih stanova pale za pet posto.

27. studeni 2023 01:10