Lidertrend
StoryEditor

Tko se boji letenja još? Završite tečaj i letite slobodni od straha

26. Rujan 2019.
Novi tečaj oslobađanja straha od letenja u suradnji s Međunarodnom zračnom lukom Zagreb 

Strah od letenja jedna je od najčešćih fobija jer ga osjeća čak 64 posto žena i 34 posto muškaraca. Poput drugih fobija i strah od letenja je subjektivan, uzrokovan najčešće strahom od gubitka ili separacije, a zanimljivo je istaknuti da se strah javlja i kasnije u životu, nakon što je osoba bezbrižno letjela bezbroj puta.

U Zagrebu se od 2010. godine, u suradnji sa zagrebačkom zračnom lukom, redovito održava Tečaj oslobađanja straha od letenja. U tijeku su pripreme za organizaciju novog tečaja koji će se održati u Zagrebu 5. listopada 2019. godine.

Tečaj oslobađanja straha od letenja jedini je ovakav specijalizirani tečaj u širem okruženju, čime je Zračna luka Franjo Tuđman stala uz bok zračnim lukama u najvećim europskim metropolama, poput Londona i Berlina, u kojima se ovakvi tečajevi održavaju već više od 30 godina.

Popust

Ako ste pretplatnik na poslovni tjednik LIDER ostvarujete popust u iznosu 400 kuna, umjesto 3299kn sudjelujte po cijeni 2899 kuna. 

Dovoljno je da uz Ime Prezime i Tvrtku na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. pošaljete „LIDER PRETPLATNIK”. 

U proteklih osam godina tečaj je pohađalo nekoliko stotina polaznika te su ankete polaznika pokazale da se strah smanjio ili nestao kod čak 96 posto polaznika.

Tečaj je koncipiran kroz predavanja stručnjaka iz različitih područja: psihologa, pilota, kabinskog osoblja, meteorologa, inžinjera aeronautike i kontrolora leta. Polaznici uče različite tehnike opuštanja te se upoznaju s procesom letenja i zvukovima u zrakoplovu kako bi se izvor straha detektirao, a potom, u većini slučajeva otklonio.

Nakon stručnih predavanja kao završni dio tečaja organiziran je kratki let zrakoplovom sa novog putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman, tijekom kojega kabinsko osoblje polaznicima pojašnjava cijeli proces letenja.

Oslobodite se strahova i letite bezbrižno, prijavite se na Tečaj oslobađanja straha od letenja na www.strahodletenja.com

05. lipanj 2023 22:09