Studentski Lider klub
StoryEditor

Coca-Cola HBC Hrvatska ponovno daje stipendije ‘Raise the Bar‘

09. Prosinac 2021.
Stipendist Grgo Bačelić, Ivan Jug i Hrvoje Zirojević

U suradnji sa stručnjacima iz ugostiteljskog sektora, Coca-Cola HBC Hrvatska i ove godine bira najperspektivnije kuhare, slastičare, barmene i bariste kojima će omogućiti besplatnu edukaciju na renomiranim svjetskim učilištima, kao i stipendiju 'Raise the Bar'.

Za sudjelovanje je potrebno ispuniti prijavni obrazac te priložiti motivacijsko pismo na raisethebar.hr/stipendija, a prijave su otvorene do 31. siječnja 2022. nakon čega slijedi proces odabira koji se odvija u dva dijela. Prvi korak u odabiru je analiza pristiglih prijava tijekom kojeg će  predstavnici Odjela za ljudske potencijale Coca-Cole HBC Hrvatska i članovi tima Raise the Bar u obzir uzeti motivaciju kandidata, njihovo iskustvo te planove za budući razvoj. U drugom koraku, chefovi Hrvoje Zirojević, Marko Gajski, Igor Gudac i Bruno Vokal te voditelj i suvlasnik restorana Noel, Ivan Jug, testirat će tehničko znanje kandidata te će ih intervjuirati.

Ovogodišnji stipendisti, Grgo Bačelić i Tibor Klobučar, trenutno pohađaju edukaciju na Le Cordon Bleu u Istanbulu, a Matija Kuzmić će početkom sljedeće godine otputovati u Pariz gdje će usavršiti svoja slastičarska umijeća u renomiranoj školi École Ducasse.

– Stipendija Raise the Bar za mene je jedan veliki korak naprijed u karijeri. Pokazatelj da se rad, trud i ustrajnost uvijek isplate te da će netko to prepoznati u vama. Le Cordon Bleu škola mi svakim predavanjem i svakim satom u kuhinji ukazuje koliko zapravo moram raditi na sebi i graditi svoje znanje. Mladim ljudima, željnim napretka, ovo je jedinstvena prilika da sebi i našoj zemlji pružimo ono najbolje. Ako sebe ne motiviramo i ne postavimo više ciljeve i želju za napretkom, jednostavno stojimo na mjestu – izjavio je Grgo Bačelić, stipendist i kuhar zagrebačkog restorana Kut510.

12. travanj 2024 05:42