Studentski Lider klub
StoryEditor

RIT Croatia s Microsoftom će pripremati studente za poslove budućnosti

04. Studeni 2021.
Memorandum o razumijevanju - RIT Croatia i Microsoft Hrvatska
Studenti RIT-a odnedavno imaju pristup Microsoftovim online platformama za učenje koje će im pružiti znanja i vještine iz digitalne sfere, ali i olakšati pronalazak posla u doba digitalizacije

Da bi svojim studentima i zaposlenicima pomogao u usavršavanju za najatraktivnije svjetske poslove, američki koledž Rochester Institute of Technology (RIT) Croatia potpisao je s Microsoftom Memorandum o razumijevanju za stjecanje digitalnih vještina. Pridružujući se toj Microsoftovoj globalnoj inicijativi, RIT-u je omogućen pristup online platformama za usavršavanje u područjima analitike podataka, grafičkog dizajna i umjetne inteligencije.

– Živimo u vrlo dinamičnom svijetu koji pokreće četvrta industrijska revolucija, koja utječe na to kako radimo i živimo te kako učimo i stječemo nova znanja. U današnjem svijetu obrazovanje bi se trebalo transformirati u sustav kvalitetna cjeloživotnog učenja, a mi smo predani stvaranju suvremenih i izvrsnih obrazovnih iskustava za naše studente – ističe Don Hudspeth, predsjednik i dekan RIT-a Croatia.

Kako bi postali konkurentniji na domaćem, ali i stranom tržištu rada, gotovo 30.000 Hrvata besplatno se obrazovalo online tijekom proteklih 18 mjeseci, što Hrvatsku svrstava na 77. mjesto u svijetu i sedmo u regiji srednje i istočne Europe.

– Hrvatska postaje sve konkurentnija na području umjetne inteligencije i sada je savršeno vrijeme za prihvaćanje novih znanja. Osim novih znanja, studenti mogu steći i međunarodno priznate Microsoftove certifikate, što će im olakšati pronalazak posla i dati bolju startnu poziciju u pregovaranju o uvjetima zapošljavanja – ističe Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska.

19. travanj 2024 13:30