Studentski Lider klub
StoryEditor

Tvrtka ROCKWOOL već 11 godina provodi natječaje za stipendije studenta i učenika

11. Kolovoz 2019.

Tvrtka ROCKWOOL, jedna od vodećih u proizvodnji kamene vune već više od deset godina podržava mlade ljude na akademskom putu u vidu stipendiranja, prakse te na kraju i zaposlenja.

- Do sad smo imali 95 stipendista, što učenika, što studenata. Budući da su studentske stipendije 30.000 kuna u jednoj akademskoj, a učeničke 10.000 kuna u školskoj godini, do sada smo u učenike i studente investirali ukupno 2.280.000,00 kuna. Namjerno kažem investirali, jer taj novac smatramo najboljom investicijom u razvoj društva – kaže Anđelka Toto-Ormuž, voditeljica korporativnih poslova u tvrtki. Kako kažu iz tvrtke, motiv ovakvog investiranja je jasan. Povezati gospodarski sektor i obrazovni sustav kako bi se stvorilo pozitivno okruženje i kako bi se mladim ljudima pokazalo da se i njihov rad cijeni. To je u skladu s trenutnom politikom Hrvatske gospodarske komore, koja promovira dualno obrazovanje i što više praktičnog dijela nastave.

- Uvijek je korisno kada teorijska znanja možete pretočiti u praksu i nakon obavljene prakse se vratiti nastavi s puno jasnijom slikom onog što se prenosi na predavanjima – kaže Toto-Ormuž.

Stipendisti 2018./2019. su druga generacija kojoj je osim financijske potpore, omogućeno ne samo obavljanje plaćene dvomjesečne prakse već i mogućnost zaposlenja po završetku školovanja. Devet najboljih je kroz godinu sudjelovalo u radu svih odjela poput tehnike i tehnologije, zatim ljudskih resursa, financija pa do marketinga i odnosa s javnošću, te su se upoznali sa svim ‘tajnama‘ poslovanja. Uskoro se očekuju i objave novih natječaja, za akademsku godinu 2020./2021. što je i poziv za sve zainteresirani učenike i studente da se pridruže i skupe nova znana a možda i priliku za zaposlenjem.

 

21. travanj 2024 06:16