Ukratko
StoryEditor

OTP banka nabavlja 100 posto zelenu energiju

20. Listopad 2021.
Od listopada OTP banka koristi isključivo električnu energiju iz obnovljivih izvora.

OTP banka sklopila je ugovor s HEP Opskrbom za nabavku sto posto zelene električne energije za potrebe banke. ZelEn je jedinstveni proizvod HEP-Opskrbe, a sredstva prikupljena kupnjom zelene energije se usmjeravaju u projekte energetske učinkovitosti te u razvoj obnovljivih izvora.

- OTP banka je istinski zelena banka, predana održivom razvoju. Nabava električne energije iz obnovljivih izvora dio je naše nove strategije održivog poslovanja. U ovoj i sljedećoj godini pokrećemo niz projekata koji se odnose na održivo financiranje, energetsku učinkovitost, odgovorno gospodarenje otpadom te smanjenje korištenja plastike u našoj organizaciji i poslovanju. Zahvaljujemo našem dugogodišnjem partneru HEP Opskrbi što nas prati u našim nastojanjima da doprinesemo održivom razvoju - izjavio je predsjednik Uprave OTP banke Balázs Békeffy.

- Društveno odgovorno poslovanje te briga o ljudima i okolišu, zajedničke su vrijednosti OTP banke i HEP Opskrbe. Nakon suradnje na programu lojalnosti OTPetica, odlukom da u svom poslovanju koristi isključivo zelenu energiju kroz  proizvod ZelEn, OTP banka tu je suradnju podigla na jednu višu razinu. Veseli nas što se OTP banka pridružila jednoj lijepoj zelenoj priči u kojoj se sva sredstva, prikupljena od prodaje proizvoda ZelEn, koriste isključivo za financiranje projekata energetske učinkovitosti za socijalno najosjetljivije skupine društva - rekla je ovom prigodom direktorica marketinga HEP Opskrbe Nada Podnar.

Dugi niz godina OTP banka razvija svoj pristup održivom poslovanju i odgovornosti. U vremenu ubrzanog razvoja svijesti i regulatornih mehanizama za zaštitu klime, unapređenje društvenih prilika, zaštitu ljudskih prava i promicanje raznolikosti te stvaranje napretka suradnjom, OTP banka poduzima značajne korake. Najvažniji je integracija okolišnih, društvenih i upravljačkih (ESG) standarda u poslovnu strategiju, politike i upravljanje rizicima. Integracija načela održivosti podrazumijeva i uključenje doprinosa ciljevima održivog razvoja UN-a u svim segmentima.

OTP je prva banka u Hrvatskoj koja koristi vlastite izvore energije sunčanim elektranama na upravnim zgradama u Zadru, Dubrovniku i Puli te je financirala javnu punionicu električnih automobila. Programom Zeleno svjetlo za zeleno ugrađuje suvremene sustave gospodarenja otpadom te unapređuje prakse smanjenja korištenja plastičnih materijala u poslovanju.

20. travanj 2024 03:31