Ukratko
StoryEditor

Prva aplikacija u Hrvatskoj za praćenje projekata u stvarnom vremenu - e-ProjeKT

31. Prosinac 2021.
inkubator kutina

U digitalno doba u kojem svi gradovi nastoje biti prvi u jednom segmentu, iz Kutine stiže aplikacija e-ProjeKT-i gdje se po prvi puta može pratiti tijek projekata u samom gradu.

Razvojna agencije Mrav uspostavila je aplikaciju e-ProjeKT- u 2021. godini te nastoji stvoriti novu platformu o projektima namijenjenu sugrađanima.

Svrha aplikacije je praćenje realizacije i razvoja projekata, komunalnih i infrastrukturnih radova u stvarnom vremenu na području Grada Kutine.

Cilj spomenutoga je biti u koraku s vremenom i tehnologijom te približiti projekte sugrađanima. Aplikacijom na jednostavan i kreativan način do informiranja i komuniciranja s građanima

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, a cilj joj je na kreativan način prikazati projekte u Kutini i njihov razvoj.

- Aplikacija je jedinstvena po tome sto omogućuje direktnu komunikaciju s građanima putem direktnih notifikacija koje će biti dostupne putem mobilne aplikacije, a besplatna je za sve građane -  rekao je direktor Razvojne agencije Mrav Tomislav Kojundžić.

Ona omogućuje korisnicima putem interaktivne karte praćenje na dnevnoj bazi projekte u Kutini, kako onih u pripremi, tako i završenih. Isto tako, daje uvid i temeljit pregled svih projekata koji su provedeni u posljednje 4 godine kao i projekti koji su označeni kao strateški projekti u budućem razdoblju. Aplikacija se ažurira s novim informacijama kako bi njeni korisnici konstantno dobivali relevantne podatke o radovima i projektima u njihovoj blizini. Spomenuta će se aplikacija razvijati u koraku s vremenom, realiziranim, odnosno prijavljenim projektima od strane Grada Kutine i Razvojne agencije Mrav.

Projekti u aplikaciji su označeni različitim bojama, ovisno o statusu projekta, bilo da su strateški ili drugi projekti u pitanju.

Isto tako potrebno je istaknuti da je Razvojna agencija Mrav time razvila sustav koji dovodi do pametnih rješenje gradova i digitalizacije te transparentnosti tj. pristupačnosti pravodobnog informiranja građana na području Grada Kutine i prigradskim naseljima kao i izvore financiranja svakih od projekata bili oni društveni, kulturni, gospodarski ili komunalni. Više o tome na poveznici, kao i na ra-mrav.hr

16. travanj 2024 03:00