Ukratko
StoryEditor

Radio Dalmacija lansirala NFT kolekciju: ‘Ovaj fenomen prilika je za kreativce i brendove‘

11. Siječanj 2022.
Radio Dalmacija izbacila je seriju od 100 NFT-ova i postala prva privatna kompanija u zemlji s takvom izdanom kolekcijom nezamjenjivih tokena. Zašto su se odlučili na iskorak u kripto svijet, otkriva čelni čovjek najslušanijeg radija na jugu zemlje Hrvoje Turić

Radio Dalmacija odgovorila je na ‘vrući’ trend u digitalnom svijetu.  Lansirali su jedinstvenu kolekciju nasumično generiranih NFT-ova nazvanu Jingle Mingle Deers, a riječ je o crtežima devet sobova. Upravo su oni već godinama zvijezde njihove ‘Božićne potrage’, vrlo popularne predblagdanske igre traženja izgubljenih sobova na jugu zemlje. Radio Dalmacija je na kraju 2021. odlučila ovjekovječiti ih u obliku nezamjenjivih tokena (NFT-ova). Svaka digitalna sličica je drugačija, a ukupno je ponuđeno 100 jedinstvenih ilustracija.

image

Hrvoje Turić

foto
 - Digitalni unikati u vidu nezamjenjivih tokena možda i zauvijek mijenjaju svijet kakav poznajemo - upozorava direktor Radio Dalmacije Hrvoje Turić i napominje da ključ dugoročnog uspjeha brendova leži u pravovremenim reakcijama na globalne trendove.  

- Ovaj fenomen dodatna je prilika za kreativce i brendove da se izraze i pojačaju svoju prisutnost u digitalnom svijetu, da kroz najnoviju virtualnu migraciju osiguraju svoje mjesto u budućnosti. Metaverzum je naš paralelni svemir u nastajanju koji ne možemo ignorirati, a upravo je NFT dio njega - objašnjava Turić logiku izdavanja kolekcije NFT-ova, čime su postali jedan od predvodnika ovog digitalnog trenda u cijeloj regiji.

Njihovi nezamjenjivi tokeni mogu se kupiti na solsea.io, jednoj od najpopularnijih takvih platformi.

- S obzirom da je Jingle Mingle Deers kolekcija naš prvi izlazak na tržište NFT-ova odlučili smo se za prodaju ilustracija po simboličnoj cijeni od 0.10 SOL, što preračunato u našu valutu iznosi oko 100 kn. Petina naših sobova odmah su pronašli digitalne vlasnike, što nas uistinu veseli - zaključuje Turić.

Kupci sobova postali su vlasnici unique digitalnih art djela kojima se može i trgovati.

02. travanj 2023 00:28