Ukratko
StoryEditor

Svečano otvoren Finin IT razvojni centar u Virovitici

12. Studeni 2019.

Financijska agencija u utorak je svečano otvorila i predstavila informatički razvojni centar u svojoj poslovnici u Virovitici, na adresi Trg kralja Tomislava 3.

IT razvojni centar Virovitica namijenjen je razvoju IT usluga, što podrazumijeva čitav ciklus razvoja softvera, počevši od poslova analize, dizajna, programiranja te testiranja. 

Riječ je o Fininoj zaokruženoj organizacijskoj cjelini koja se bavi izradom i podrškom IT usluga za ciljane korisnike. U novouređenim prostorima, Fina je već zaposlila 5 radnika, a u planu je daljnje zapošljavanje iskusnih IT stručnjaka, Fininih stipendista s Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici (VŠMTI) i studenata koji će se u Fininom razvojnom centru moći zaposliti preko student servisa.

U ožujku ove godine Fina je potpisala sporazum o suradnji s virovitičkom Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici, čime su postavljeni preduvjeti za dodjelu stipendija i zapošljavanje studenata.

Predsjednik Uprave Financijske agencije Dražen Čović je naglasio: - Financijska agencija je prije svega tehnološka tvrtka koja u svom sastavu ima vrlo snažan razvojni IT tim, s 280 zaposlenika. Fina je jedan od četiri nositelja digitalizacije države i upravo na tim poslovima gradimo svoju budućnost te nam je IT kadar itekako potreban. Surađujemo s Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici, kako bismo pokazali studentima koji se ovdje školuju da imaju gdje raditi, da ih čeka buduće radno mjesto te da ovdje mogu obaviti svoju praksu, napisati diplomski rad i sudjelovati u svim projektima koje Fina radi“.

Ovakav moderan koncept vezan je uz suradnju s lokalnom zajednicom te pripadajućim fakultetom, učilištem ili školom, a njegovi krajnji ciljevi su razvoj modernih IT proizvoda koji zadovoljavaju potrebe lokalne sredine te zapošljavanje lokalnog stanovništva. Finini informatički centri osnivaju se na lokacijama gdje postoje ili djeluju fakulteti i učilišta koja obrazuju IT stručnjake. IT razvojni centri već postoje u Splitu, Zaboku i Osijeku, a u planu je otvaranje ovakvog centra i u Čakovcu.

Ova suradnja između virovitičke Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, jedinica javne lokalne i regionalne samouprave te Financijske agencije, samo je dio Fininog ulaganja u virovitičko – podravsko područje, koje je prepoznato kao još jedan rasadnik IT stručnjaka.

adovoljstvo otvaranjem Fininog IT razvojnog centra izrazio je i Oliver Jukić, dekan Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, a podršku pokretanju IT razvojnog centra Virovitica, od samog su početka dali i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te virovitičko – podravski župan Igor Andrović koji su se nazočnima obratili s nekoliko riječi.  

Više informacija o Fininim proizvodima i uslugama dostupno je u Fininim poslovnicama, putem besplatnog telefona 0800 0080 te internetske stranice www.fina.hr. 

30. ožujak 2023 00:40