Lider trend
StoryEditor

Redovita tjelovježba pozitivno utječe na produktivnost i zadovoljstvo na poslu

22. Travanj 2019.

Utječe li tjelovježba na našu radnu učinkovitost? Jesu li osobe koje predano treniraju produktivnije i zadovoljnije na poslu? I na koncu, treniramo li redovito? Provođenjem online ankete, pokušali smo odgovoriti na ova pitanja.

Ukupno 476 ispitanika je sudjelovalo u anketi provedenoj na portalu EduCentar i odgovorilo na postavljeno pitanje: „ Smatrate li da redovita tjelovježba utječe na veću produktivnost i zadovoljstvo na poslu?“.

Ispitanici vjeruju u povezanost tjelovježbe i radne produktivnosti.

Otprilike 46 % ispitanika vjeruje da redovita tjelovježba pozitivno utječe na razinu učinkovitosti i zadovoljstva na poslu, zbog čega i sami redovno vježbaju.

Izdvajamo neke od komentara sudionika ankete:

„Apsolutno se slažem da psihofizička aktivnost podiže razinu sreće i zadovoljstva kod ljudi, a samim time i produktivnost i zadovoljstvo.“

„Čovjeku je uz mirovanje, osnovna namjena i gibanje, što uključuje i vježbanje, s obzirom da u današnje vrijeme uz veliku količinu stresa ljudi samo miruju.“

Istovjetan broj ispitanika (46%) smatra da redovita tjelovježba ima utjecaj na radnu učinkovitost, ali istovremeno priznaje da su suviše lijeni da bi vježbali. Jedan od ispitanika to je pojasnio sljedećim riječima:

 „Nikako da počnem, a i kad počnem brzo odustanem.“

Najmanji broj ispitanika (njih 8 %) je mišljenja da redovita tjelovježba uopće ne utječe na produktivnost na poslu.

Jedna ispitanica iznijela je mišljenje da tjelovježba nema utjecaja na zadovoljstvo na poslu već pad produktivnosti pripisuje fizičkom umoru.

25. svibanj 2024 21:40