Hrvatska
StoryEditor

C.I.O.S.: Čestitamo gospodinu Tomaševiću, očekujemo da ispuni obećanja iz kampanje!

07. Lipanj 2021.
Petar Pripuz

Tomislav Tomašević, novi zagrebački gradonačelnik, još se uvijek nije susreo s čelnicima C.I.O.S. Grupacije specijalizirane za gospodarenje otpadom gdje još uvijek očekuju njegov dolazak. U kompaniji vjeruju da će gradonačelnik Tomašević pronaći vremena i posjetiti najveću zagrebačku grupaciju za gospodarenje otpadom, koja, kako ističu, u Hrvatskoj zapošljava gotovo 1000 djelatnika te značajno doprinosi zaštiti okoliša i prirode u Hrvatskoj. Poručili su to u kompaniji, čiji je vlasnik Petar Pripuz, u odgovoru na Liderov upit o svojim očekivanjima od novog gradonačelnika koji smo im uputili prije sedam dana.

- C.I. O. S. čestita gospodinu Tomaševiću izbor za gradonačelnika Grada Zagreba. Naša su očekivanja, a i vjerujemo brojnih stanovnika glavnog grada Hrvatske, da bude gradonačelnik svih građana Grada Zagreba, koji ispunjava sva dana obećanja. S obzirom na dugogodišnje djelovanje novog gradonačelnika i njegovo poznavanje interesa i problema Grada i građana Zagreba, vjerujemo da ta obećanja nisu olako dana - poručili su iz C.I. O. S.-a.

Na naš upit kako komentiraju program stranke Možemo!, posebice dio koji se tiče gospodarenja otpadom, a u vezi s najavljenim revizijama ugovora sklopljenih sa Zagrebačkim holdingom, odgovorili su da program nisu detaljnije proučavali, ali upoznati su, naglašavaju, s pojedinim segmentima i izjavama danima tijekom kampanje o planiranim aktivnostima na uspostavi centara za prevenciju nastanka otpada po kvartovima, izgradnje sortirnica za razdvajanje odvojeno sakupljenog otpada, kao i izdvajanja vrijednih sirovina iz miješanog komunalnog otpada.
 
- Od početka djelovanja, punih 30 godina, C.I.O.S. Grupacija se zalaže i u praksi provodi materijalnu oporabu otpada i primjenjuje najbolje raspoložive tehnike prema načelu kružnog gospodarstva - pretvaranja otpada u resurse. Kvalitetno, sustavno i učinkovito gospodarenje otpadom je i misija djelovanja Grupacije, u čemu će nova gradska vlast imati našu podršku, u dijelu realizacije predizbornih obećanja - poručili su iz C. I. O. S.-a, koji su, kako navode, Tomaševića pozivali višekratno da ih posjeti. Pozivi, kažu, datiraju, još od travnja 2018., kada su ga zvali kao zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba i predstavnika inicijative Zagreb je naš.
 
- Ispričao se tada obvezama, najavio da će se povratno javiti, ali do susreta još nije došlo. Pozivi su bili opetovani i u zadnje vrijeme, pa i za vrijeme kampanje - zaključili su u kompaniji. 
 
15. travanj 2024 11:32