Hrvatska
StoryEditor

Croatia Rally oživio promet hotela u metropoli

23. Travanj 2021.
WRC - Croatia Rally 2021.

Iako bez rezervacija i putovanja posjetitelja na globalno značajan događaj za zagrebačku metropolu, natjecatelji Croatia Rallyja, koji se ovog vikenda održava u Zagrebu, (njih osamdeset) te prateća podrška eventu, podigli su promet zagrebačkih hotela. Tako, prema informacijama TZ Grada Zagreba o popunjenosti hotelskih kapaciteta, hoteli grupacije Hilton, odnosno DobuleTree i Garden INN trenutno za vikend imaju popunjenost od 96 posto, a Canopy by Hilton 50 posto. Hoteli u Zagrebu grupacije Maistra imaju popunjenost 60 posto.

- Sportska događanja jedan su od najbitnijih ambasadora svake države, a samim time i grada u kojem se održavaju. Drago nam je da je Zagreb u ova neizvjesna vremena, po prvi put u povijesti domaćin dvaju velikih svjetskih sportskih događanja - Svjetskog rally prvenstva, te Svjetskog veslačkog kupa koji počinje idući tjedan. To ukazuje na značaj našeg grada kao suvremenog sportskog središta, ali i turističke destinacije te potrebu daljnjeg pozicioniranja Zagreba u segmentu sportskog turizma, kao posebnog oblika turističke ponude koji doprinosi stvaranju nove kvalitetne i konkurentne pozicije na turističkom tržištu – kažu u TZ Grada Zagreba.

Dodaju i to da, iako se zbog epidemioloških mjera ne može očekivati dolazak posjetitelja, posebnu pažnju u turističkom smislu treba obratiti na same natjecatelje i njihove ekipe te veliki interes medija koji svoje impresije o destinaciji koju su posjetili prenose u svijet.

26. travanj 2024 17:50