Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: HND i SNH traže hitne mjere za spas novinarstva...

21. Travanj 2020.
Spas novinarstva
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 21. travnja:

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) održat će online konferenciju za medije pod nazivom "Tražimo hitne mjere za spas novinarstva". Bit će riječi o razmjerima krize koja je pogodila medijski sektor i još jednom iznijeti zahtjeve i prijedloge mjera za pomoć ugroženim medijima te novinarima i novinarkama. Na konferenciji će govoriti predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko i novinarka, scenaristica i redateljica Danijela Stanojević. Radi poštivanja propisanih mjera zaštite, konferencija će se prenositi uživo putem Facebook stranica HND-a i SNH-a, a pitanja će se moći postavljati u komentarima live videa na Facebooku uoči i tijekom konferencije (11 sati).

ZAGREB - Klub gradskih zastupnika SDP-a, Klub gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a, Klub zastupnika lijevog bloka, Klub gradskih zastupnika HSLS-a i nezavisnog zastupnika Vladimira Ferdeljija te Klub nezavisnih zastupnika održat će zajedničku konferenciju za medije na teme: "Predaja zahtjeva oporbe za sazivanje redovne sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba" te "Predstavljanje prijedloga oporbe za sanaciju posljedica potresa u Gradu Zagrebu" (10,30 sati, Trg sv. Marka).

ZAGREB - Članovi Mosta nezavisnih lista Zagreb -  Slaven Dobrović, Tomislav Jelić i Sandra Bartulović održat će konferenciju za medije na kojoj će se referirati o potezima zagrebačke Gradske uprave i gradskih tvrtki (Zagrebačka groblja) te stanju u Zagrebu mjesec dana nakon potresa (11 sati, Trg Stjepana Radića, u parku između koncertne dvorane "Vatroslava Lisinskog" i zgrade Gradske uprave).  

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za siječanj ove godine iznosila je 7.797 kuna, što je nominalni rast za 2,1 posto na mjesečnoj, a 4,4 posto na godišnjoj razini, pokazuju podaci zagrebačke statistike. 

18. travanj 2024 20:01