Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o amandmanima, sindikati o štrajku, okrugli stol o govoru mržnje, Forum zagrebačkih ugostitelja

13. Studeni 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 13. studenog:

ZAGREB - Nastavlja se 14. sjednica Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Zastupnici će se  izjašnjavati o amandmanima koje su zastupnici i njihovi klubovi podnijeli na Prijedlog državnoga proračuna za iduću godinu, a o samom proračunu glasovat će u četvrtak. Podnijeto je ukupno 357 amandmana, najviše su ih podnijeli klubovi Mosta NL i SDP-a, no njih 30 nije u skladu sa Zakonom o proračunu. Od svih tih amandmana Vlada je u utorak prihvatila tek jedan i to četvero HDZ-ovih zastupnika koji su tražili dodatnih deset milijuna kuna za Sveučilište Sjever.

ZAGREB - Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar zdravstva Milan Kujundžić održat će konferenciju za novinare gdje će predstaviti Nacrt prijedloga zakona o prijenosu osnivačkih prava nad Općom županijskom bolnicom Vukovar i Bolnicom hrvatskih veterana na Republiku Hrvatsku te Nacrt prijedloga Zakona o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta, u povodu njihovog puštanja u javno savjetovanje (12 sati, Trg Svetog Marka 2)

ZAGREB - Kuća ljudskih prava Zagreb organizira okrugli stol “Regulacija govora mržnje na društvenim mrežama - izazovi za ostvarivanje slobode izražavanja”. Tema rasprave je najavljena regulacija govora mržnje u medijima i na društvenim mrežama, odnosno najava Zakona o sprječavanju neželjenog ponašanja na društvenim mrežama. Izjave za novinare su u 9,30 sati, pola sata prije početka okruglog stola (10 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2)

ZAGREB - Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske održat će konferenciju za novinare ispred Banskih dvora o štrajku u osnovnim i srednjim školama gdje će dati izvještaj o dosadašnjem tijeku štrajka i najaviti daljnje aktivnosti. Govorit će glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan i predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u Srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec (9,45 sati, ispred Banskih dvora, Trg sv. Marka 2)

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Presvlačenje krša - Povijest poznavanja Dinarskog krša na primjeru Popova polja" Ive Lučića. Uz autora, o knjizi će govoriti slovenski akademik Andrej Kranjc i profesori zagrebačkog Filozofskog fakulteta Hrvoje Petrić i Stipe Grgas, a moderator je Dragutin Lučić Luce (19 sati, dvorana Napretkova kulturnog centra, Bogovićeva 1)

ZAGREB - Udruženje ugostitelja Zagreba na tradicionalnom će godišnjem Forumu zagrebačkih ugostitelja raspraviti aktualne teme i problematiku ugostiteljskog poslovanja, s naglaskom na najavu smanjenja stope PDV-a za ugostiteljstvo, uvjete poslovanja i zapošljavanja, kao i na razvoj gastronomije u Zagrebu. Forum se održava pod sloganom "Zagreb 2020. zvijezda europske gastronomije", a po završetku je predviđena konferencija za medije te dodjela priznanja ugostiteljima (10,00 sati, početak; 12,00 sati konferencija za medije, hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Na poslovnom susretu Hrvatska-Novosibirsk izaslanstvo grada Novosibirska razgovarat će s predstavnicima hrvatskih tvrtki o uvjetima poslovanja za hrvatske tvrtke na ruskom dalekom istoku, a predviđeni su i sastanci predstavnika hrvatskih i ruskih tvrtki. Izaslanstvo Novosibirska u Hrvatskoj boravi od 12. do 15. studenoga (9,30 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

19. travanj 2024 00:32