Hrvatska
StoryEditor

POŽGAJ Grupa: Iz Švicarske stigla dosad najveća pojedinačna narudžba troslojnih ploča

26. Lipanj 2021.
Nikola Požgajfoto Dražen Lapić
Troslojne hrastove ploče upotrebljavat će se kao zidne obloge u obnovi bazelskih ureda švicarskoga farmaceutskoga diva, tvrtke Hoffmann-La Roche. Ugovorena količina isporučit će se u šest mjeseci

Požgaj Grupa od novoga je kupca iz Švicarske zaprimila dosad najveću pojedinačnu projektnu narudžbu troslojnih ploča. Riječ je o isporuci od pet do šest tisuća četvornih metara troslojnih hrastovih ploča koje će se upotrebljavati kao zidne obloge u obnovi bazelskih ureda švicarskoga farmaceutskoga diva, tvrtke Hoffmann-La Roche. Ugovorena količina isporučit će se u šest mjeseci, a prva je otprema planirana potkraj srpnja.

Redizajnom će se uredi Hoffmann-La Rocheova sjedišta u Baselu pretvoriti u ultramoderan radni prostor za zaposlenike, a njegovu vizualnom dojmu i funkcionalnosti svakako će pridonijeti i troslojne ploče iz Požgaj Grupe. Inače, te su ploče unaprijeđena vrsta lijepljenih drvenih ploča koje je Grupa nadogradnjom proizvodnje počela proizvoditi 2000. godine. Namijenjene su isključivo za izradu proizvoda najviše vrijednosti. Zahvaljujući troslojnoj, unakrsno slijepljenoj strukturi troslojne ploče stabilnije su od klasičnih, masivnih (širinskih i cinkanih). Najčešće se upotrebljavaju u industriji namještaja.

Iako je Požgaj Grupa trenutačno u nezavidnoj situaciji zbog spora i neodobravanja ugovora za kupoprodaju trupaca za 2021. s Hrvatskim šumama, zbog čega se gotovo potpuno okrenula nabavi drvne sirovine na slobodnom tržištu, do izražaja su još jednom došli snaga, snalažljivost i dugogodišnje iskustvo organizacije koja i dalje uspijeva obavljati ovako zahtjevne poslove.

25. travanj 2024 21:47