Hrvatska
StoryEditor

Lenovo bilježi porast prihoda iznad 60 milijardi dolara s rekordnom godišnjom dobiti

28. Svibanj 2021.

Lenovo Group objavio je rekordne rezultate Grupe za svoj četvrti kvartal i cjelokupnu fiskalnu godinu s rastom u svim dijelovima poslovanja. Rezultati pokazuju otpornost i sposobnost Grupe da postigne uravnotežen, dosljedan i održiv rast, dok istovremeno nastavlja s diverzifikacijom i transformacijom u skladu sa svojom korporativnom strategijom 3S (Smart IoT, Smart Infrastructure, Smart Solutions).

Prihodi Grupe u četvrtom kvartalu iznosili su 15,6 milijardi američkih dolara, što predstavlja rast od 48 posto na godišnjoj razini. Zabilježena je najveća stopa rasta dobiti u posljednje dvije godine – s dobiti prije oporezivanja u iznosu od 380 milijuna dolara i neto dobiti u iznosu od 260 milijuna dolara, što predstavlja rast od 392 posto, odnosno 512 posto.

Rezultati četvrtog kvartala zaključili su rekordnu godinu, a godišnji prihodi Grupe iznosili su više od 60 milijardi dolara, dodajući više od 10 milijardi dolara u odnosu na prošlu fiskalnu godinu. Dobit je rasla još brže – dobit prije oporezivanja iznosila je gotovo 1,8 milijarde dolara, a neto dobit 1,2 milijarde dolara – što predstavlja porast od 70 posto na godišnjoj razini.

Izvršni odbor tvrtke Lenovo objavio je završnu dividendu za fiskalnu godinu koja je završila 31. ožujka 2021. u iznosu od 3,09 američkih centi ili 24 honkonških centi po dionici.

– U prošlom smo kvartalu ostvarili najbrže rastući kvartal u gotovo zadnjih deset godina te zaključili fiskalnu godinu novom prekretnicom prelazeći 60 milijardi američkih dolara prihoda i ostvarivši značajan rast dobiti. Te povijesne uspjehe ostvarili smo korištenjem naših temeljnih kompetencija - jasne strategije, inovativnih proizvoda, operativne izvrsnosti i globalno-lokalnog modela - kako bismo zadovoljili potrebe 'novog normalnog', rekao je Yuanqing Yang, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Lenovo.

– Gledajući prema naprijed, iskoristit ćemo velike prilike za rast koje su stvorili trendovi na tržištu vezani uz nadogradnju korištenja informacija, nadogradnju infrastrukture i nadogradnju primjene kako bismo potaknuli dugoročno održivi rast te osigurali da možemo graditi još pametniju budućnost u godinama koje su pred nama – dodao je Yang.

25. travanj 2024 13:43