Hrvatska
StoryEditor

MEDIAKING GROUP Nudimo bežičnu mrežu i digitalni medij budućnosti

17. Srpanj 2020.
Darko Kraljevićfoto Ratko Mavar
Pametan Wi-Fi sustav s marketinškom inovacijom Wi-Fi Billboardom predstavljen je na konferenciji ‘Smart Cities 2020.‘. Osim posebnog patenta koji omogućuje spajanje velikog broja korisnika na isti hotspot bez pada kvalitete i brzine konekcije, taj MediaKingov sustav odlikuje i atraktivna digitalna marketinška platforma

Izvršni direktor MediaKing Groupa Darko Kraljević predstavio je tehnološko rješenje svoje tvrtke – pametan Wi-Fi sustav s marketinškom inovacijom Wi-Fi Billboardom na konferenciji 'Smart Cities 2020. – pametnim rješenjima do održivoga grada', čiji je partner i generalni sponzor. Kombinacija je već itekako poznata stanovnicima i posjetiteljima Splita, Dubrovnika i Osijeka koji su MediaKingovu naprednu bežičnu mrežu uveli u linije javnog prijevoza, HoReCa objekte i gradske jezgre.

Atraktivni medij

Osim posebnog patenta koji omogućuje spajanje velikog broja korisnika na isti hotspot bez pada kvalitete i brzine konekcije, taj pametni Wi-Fi sustav odlikuje digitalna marketinška platforma.

– Zahvaljujući detaljnoj analitici, statistici i demografskoj slici korisnika medij je uistinu atraktivan i ima široku primjenu. Kompanijama služi za oglašavanje kod velikog broja krajnjih korisnika, a istodobno je inovativno i efektivno rješenje za vođenje kampanja i izravno komuniciranje s građanima kao dio smart city rješenja – rekao je Kraljević pred brojnim sudionicima konferencije i pozvao Krešimira Macana, stručnjaka za PR i vlasnika agencije za odnose s javnošću Manjgura, da objasni prednosti korištenja takvog alata.

Macan je demonstrirao kojom se lakoćom spaja na bežični internet, ali i kako na tom sustavu izgledaju oglasi.

– Prvi oglas morate ugasiti da biste se uopće spojili, a drugi se pojavljuje kad se spajate. To su dva mjesta koja se ne mogu izbjeći i dvije prilike da prodate svoju poruku – pokazao je PR stručnjak i poručio predstavnicima gradova, općina i županija da je to rješenje idealno i za javne autobuse jer s tom dodatnom marketinškom funkcijom tvrtka itekako ima interes da internet savršeno funkcionira za razliku od nekih drugih ponuđača kojima je glavno da se potpiše ugovor, a onda su već pri prvim problemima u radu interneta gradovi prepušteni sebi.

– Iskoristite to dogodine – naglasio je Macan na kraju svog nastupa.

Dodana vrijednost

MediaKingov Smart Wi-Fi uveden je na više od 500 hotspotova diljem Hrvatske i mjesečno ostvaruje više od milijun konekcija.

Wi-Fi Billboard ​zapravo je dodana vrijednost našem pametnom Wi-Fi rješenju, što ga čini idealnom platformom, odnosno medijem, za moderno komuniciranje unutar gradova i općina te javnih ustanova u njihovu vlasništvu. Ne samo da time grad olakšava i poboljšava život svojim građanima nego im i pravodobno može prenijeti važne obavijesti i novosti u njihovu gradu. Velika je prednost sustava i njegova mogućnost nadogradnje te spajanja sa srodnim rješenjima pametnoga grada kao što su videonadzor, parkiranje, IoT – ispričao je osnivač tvrtke MediaKing koja se također bavi i izradom web​ i mobilnih aplikacija, a uža su joj specijalnost mobilne aplikacije proširene stvarnosti (AR) i igre. Inovacija je dobro prihvaćena na tržištu i mediji budućnosti su digitalni, tako da su na pravome tragu u osvajanju tržišta. Jedino se postavlja pitanje zašto bi se netko spajao na besplatnu bežičnu mrežu u autobusu ili restoranu, ali Kraljević naglašava kako je motivacija korisnika njihov zadatak kojem će doskočiti raznim pogodnostima, programima vjernosti, nagradnim igrama i sličnim.

– Naš je zadatak isto tako taj sustav staviti u službu našeg partnera, grada, općine ili drugog klijenta – zaključio je Kraljević. 

Sadržaj donosi MediaKing

15. travanj 2024 22:54