Hrvatska
StoryEditor

Nove cijene goriva - benzin opet poskupio!

01. Rujan 2020.

Prema informacijama portala cijenegoriva.info u utorak je došlo do novih promjena cijena naftnih derivata u Hrvatskoj. Tako je cijena litre eurosupera 95 POSKUPILA za 8 lipa i sada se kreće oko 9,18 kuna. To je četvrti tjedan zaredom da raste cijena ove vrste derivata. U tom je razdoblju poskupila ukupno 21 lipu! Cijena litre eurodizela pala je za 2 lipe i kreće se oko 8,52 kune. Cijena litre autoplina poskupila je 4 lipe i kreće se oko 4,18 kunu.

Podjsetimo, Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošloga tjedna dosegnule najviše razine u pet mjeseci, no kako uragan Laura nije nanio veće štete naftnim postrojenjima u Meksičkom zaljevu, krajem tjedna cijene su skliznule s tih razina. Cijena barela na londonskom tržištu prošloga je tjedna porasla 1,6 posto, na 45,05 dolara, dok je na američkom tržištu barel poskupio 1,5 posto, na 42,97 dolara. 

Tijekom tjedna cijene barela dosegnule su najviše razine u pet mjeseci jer su američki proizvođači prekinuli proizvodnju u Meksičkom zaljevu uoči udara uragana Laura.

02. ožujak 2024 09:06