Hrvatska
StoryEditor

U Bluesunu, koji je u procesu preuzimanja, zadovoljni rezervacijama za glavnu sezonu 2021.

29. Travanj 2021.
Hotel Berulia

Sunce hoteli - Bluesun Hotels & Resorts za glavnu sezonu 2021. imaju jednak broj rezervacija kao i u rekordnoj 2019. godini, najavljuju iz te hotelske kuće koja za Praznik rada, 1. svibnja, otvara veliki broj svojih smještajnih jedinica na južnom Jadranu.

Prema SKDD-u, većinski vlasnik Bluesuna su još uvijek Sunce ulaganja d.d., u vlasništvu Jake Andabaka, a 25 posto tvrtke u rukama je Eagle Hills Zagreb Real Estate d.o.o. iza koje stoji Mohamed Ali Rashed Alabbar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), koji bi trebali preuzeti sveukupno 70-postotni udjel u kompaniji. Za to su, prema pisanju medija i priznanju Jake Andabaka, platili 101 milijun eura. Tada je istaknuo da je zadovoljan cijenom, ali prije svega planovima novih vlasnika koji žele razvijati proizvod i podići kvalitetu i kategorizaciju objekata na četiri i pet zvjezdica.

A prema planovima za sezonu, novi većinski vlasnici ne bi trebali imati problema s investicijom. Sunce hoteli pod brendom Bluesun Hotels & Resorts upravljaju s 11 hotela uz obalu na Jadranskom moru, jednim kampom i jednim zakupljenim objektom, s ukupno 2973 smještajnih jedinica, što je čini jednom od većih hotelskih tvrtki u Hrvatskoj. Uz to imaju u vlasništvu i 50,2 posto aerodroma na otoku Braču.

- Uoči 1.svibnja otvaramo svoj najbolji hotel za naše najvjernije goste, hotel Berulia kategorije četiri zvijezdice u Brelima. Sve goste koji su bukirali druge Bluesun hotele u Brelima, bez obzira na cjenovni razred, smještamo u naš najtraženiji i najluksuzniji hotel, a ostali će se hoteli na destinacijama otvarati postupno, u skladu sa zahtjevima tržišta, te računamo da je to već krajem svibnja. Očekujemo između 200 i 250 gostiju, a radi se uglavnom o domaćim gostima i gostima s bliskih autodestinacija - rekao je Stjepko Šošić, direktor upravljanja prihodima u Bluesun Hotels & Resorts i dodao da je točan broj gostiju teško je predvidjeti, obzirom na situaciju, a svi koji su rezervirali smještaj imaju fleksibilne uvjete izmjene i otkazivanja rezervacija.

Kako bi gosti sigurno započeli odmor, od ove su sezone u toj turističkoj kući osigurali beskontaktni check-in - poveznica se gostu šalje na e-mail, a nakon što gost unese sve potrebne podatke, po dolasku u hotel samo preuzima ključ svoje sobe.

- Za naše goste organizirat ćemo antigenska i PCR testiranja na COVID-19 u Brelima, Tučepima, Bolu, Supetru. Gosti koji to žele, trebaju se javiti na recepciju hotela. Rezultati antigenskih testova će se izdavati za vrijeme boravka u hotelima, dok će PCR biti izdani i poslani do kraja dana za Tučepe i Brela, a za Brač sljedeći dan do podneva. U slučaju pozitivnog rezultata testiranja, naši su djelatnici educirani, a naši protokoli za takve situacije pomno su razrađeni - istaknuo je Josip Rikić, direktor sektora hotelskih operacija u Bluesun Hotels & Resorts. Cijena PCR testa je 560 kuna, a cijena antigenskog testa iznosit će 200 kuna u svim hotelima.

16. travanj 2024 08:16