Hrvatska
StoryEditor

Ogroman iskorak za hrvatski startup CircuitMess - s Warner Brothersom grade Batmobile!

27. Kolovoz 2021.
Albert Gajšak sa svojom ekipom

Tmurnim ulicama Gothama krstarilo je crno savršenstvo zvano Batmobile. Očaralo je cijeli planet, uključujući i dječaka iz Karlovca. Jednom kad je odrastao, odlučio je pokucati na vrata velikog Warner Brothersa predlažući suradnju i... ona su mu se otvorila! To je priča o Albertu Gajšaku, osnivaču CircuitMessa, koji je u četvrtak na svojim društvenim mrežama podijelio uzbudljivu vijest da već godinu dana uz STEM Box radi na još jednom projektu - razvoju CircuitMess Batmobila u suradnji s američkim gigantom Warner Brosom. 

- Jako sam uzbuđen jer sam od malih nogu fan Batmana i onoga što on radi. Oduvijek mi je bio san napraviti Batmobile, slagao sam autiće i igrao se s elektronikom - kaže za Lider Gajšak te nastavlja: - Jako je lijep osjećaj imati priliku raditi s Warner Brosom, s ljudima koji su stvorili i održavaju na životu brend jednog od najpopularnijih superjunaka u pop kulturi. To je vrhunac karijere s CircuitMessom.

Već prva najava novog STEM paketića za sastavljanje Batmobila izazvala je sasvim očekivan entuzijazam.

- Zasad smo objavili tek mali tekst i jednu sličicu da se ljudi mogu pretplatiti na naš newsletter i po posebnoj cijeni rezervirati taj proizvod kad krene kampanja na Kickstarteru, a već dobivamo jako puno pozitivnih reakcija. Sretan sam što se Batmobilu ne veselim samo ja. Puno je djece i njihovih roditelja koji se tom projektu 'raduju kao djeca' - ističe Gajšak.

Pojašnjava pritom da mu cilj sa CircuitMessom nikad nije bio ganjanje profita, nego raditi nešto na što je ponosan, nešto što će uveseljavati ljude po cijelom svijetu, a Batmobile čini upravo to.

image

CircuitMess Batmobile

foto

No, taj je projekt ujedno i najkompleksniji koji je CircuitMess dosad radio.

Prisjetimo se kratko što se sve nalazi u portfelju tog startupa - DIY igrača konzola MAKERbuino (i njezina novija verzija Nibble), MAKERphone i STEM box u sklopu kojeg pretplatnici još uvijek svakih nekoliko mjeseci dobivaju novi proizvod, a među njima su glasovni asistent Spencer, igraća konzola ByteBoi, komunikacijski uređaj Chatter, DJ mikseta Jay-D, pametni robot-automobil Wheelson te pametni sat Clockstar.

CircuitMess Batmobil zapravo je kompilacija svih tehnologija koje smo dosad razvijali u svojim proizvodima - umjetne inteligencije, strojnog učenja, računalnog vida, mrežne komunikacije.To će biti kruna svega što smo dosad radili - navodi uoči poslovno jako zanimljivog početka jeseni mladi startupovac iza kojega je već nekoliko veoma uspješnih Kickstarter kampanja i cijela vojska poklonika njegovih uradi-sam uređaja namijenjenih zabavnom učenju STEM znanosti.

O svojim američkim poslovnim partnerima, kojima su sami pristupili s prijedlogom o suradnji, kaže da su od početka bili iznimno voljni za kolaboraciju i da su ih cijelo vrijeme u ovih godinu i pol koliko se radilo na razvoju proizvoda svesrdno podržavali. Kakve će točno poslovne prilike novi hrvatsko-kalifornijski poslovni pakt donijeti, Gajšak trenutno ne može komentirati, no saznat ćemo uskoro.

25. travanj 2024 03:32