Hrvatska
StoryEditor

Podržimo akciju UBIK-a i CircuitMessa: Svakom nezbrinutom djetetu darujmo STEM robota za Božić

09. Prosinac 2021.
Humanitarna akcija Merry Crypsmas & Happy Holi-DIY-s

U božićnom duhu darivanja Udruga za blockchain i kriptovalute (UBIK) i startup CircuitMess organizirali su humanitarnu akciju Merry Crypsmas & Happy Holi-DIY-s kojom prikupljaju sredstava za kupnju STEM uređaja štićenicima domova za nezbrinutu djecu.

Cilj akcije je prikupiti do 22. prosinca 80.000 kuna kako bi svako dijete iz domova za nezbrinutu djecu diljem Hrvatske dobilo vlastitog napravi-sam robotića te pri sastavljanju te pametne igračke steklo znanja o osnovama elektronike i elementarne vještine programiranja. Humanitarna akcija započela je s prvim danom prosinca, a dosad je prikupljeno gotovo 48.000 kuna.

Organizatori akcije, koji ističu da djeci ponajprije žele darovati magične trenutke znatiželje, zabave i ponosa nakon što kroz igru shvate da su naučili nešto korisno, prikupljaju donacije u kunama i kriptovalutama.

- Tradicionalna UBIK-ova humanitarna akcija ove godine odvija se uz pomoć dragog partnera CircuitMess uz kojeg ćemo pokušati svako domsko dijete u Hrvatskoj za ovaj Božić uvesti u svijet STEM-a. Da bismo u tome uspjeli potreban je nezanemariv iznos koji se ipak nadamo da će naša zajednica uz podršku i ostatka ljudi dobre volje uspjeti prikupiti – nada se predsjednik UBIK-a Vlaho Hrdalo.

image

Vlaho Hrdalo

foto

Osim pametnih robotića, djeca će moći prisustvovati online predavanju te radionici, što će biti prilika da zavire u zabavan svijet elektronike i programiranja. Baš kao što je to svojedobno dobio priliku i sam osnivač CircuitMessa Albert Gajšak koji je zahvaljujući tom iskustvu izgradio startup karijeru.

- Elektronikom i robotikom sam se počeo baviti s 11 godina kada me otac odveo u Zajednicu tehničke kulture u Karlovcu. Tamo su nam dali besplatnu opremu, mentore i organizirali radionice. Tako je krenula moja priča gdje sam svaki dan visio u njihovom prostoru i spajao žice. Danas zahvaljujući tome vodim startup koji dizajnira edukacijske elektroničke uređaje koji se prodaju u preko osamdeset zemalja diljem svijeta. Nažalost, nemaju sva djeca priliku i pristup edukaciji i alatima koji će im osigurati svijetlu budućnost. Nadam se da ćemo ovom akcijom pomoći onima kojima je najpotrebnije da se zaljube u STEM kao i ja te postanu inovatori budućnosti – rekao je direktor CircuitMessa koji će za svaki elektronički set kupljen doniranim sredstvima, pokloniti još jedan kako bi što više djece dobilo poklone i priliku razviti svoje znanje i kreativnost.

image

- Svaki robot je poseban elektronički set koji poučava o elektronici i lemljenju. Naši zabavni roboti će svaku nezanalicu pretvoriti u elektroničku sveznalicu - kaže Albert Gajšak, osnivač CircuitMessa.

foto

Saznajte više i upoznajte vrckaste robote ovdje.

19. travanj 2024 02:06