Hrvatska
StoryEditor

Povoljnim kreditima za obrtna sredstva DiT osigurao financijsku stabilnost

23. Studeni 2020.
Marko Dikanić

Kredit iz programa ESIF Mikro zajam za obrtna sredstva uzela je tvrtka DiT u iznosu od 188.383 kuna s kamatnom stopom od jedan posto. Taj je novac, prema riječima direktora Marka Dikanića, uložen u razne nove distribucije i strojeve koji daju dodatni sadržaj trenutačnim proizvodima DiT-a.

- Uzeli smo kredit kako bismo svojim kupcima ponudili mogućnost širenja poslovanja u koronakrizi. Da uz to što rade, mogu raditi i razne dodatne prozivode vezane za potrebe tržišta zbog pandemije koronavirusa poput zaštitnih pregrada, rezanja maski za lice, tiska na pamuk i izrade personaliziranih maski – kaže Dikanić.

Naglašava da su investicije u nove distrubucije izuzetno skupe, a DiT mora sve strojeve koje prodaje, imati u izložbenom prostoru jer ih kupci moraju vidjeti i napraviti probne uzorke na njima. No Dikanić ističe i da su kredit uzeli kako bi osigurali financijsku stabilnost tvrtke zbog relativno nestabilnog tržišta.

DiT uspješno posluje trideset godina i ima devet zaposlenih, a bavi se prodajom strojeva i materijala za digitalni tisak svih formata. Specijalnost tvrtke je tisak velikih formata; velikih pisača za ispis karti, nacrta i fotografija u jednom segmentu, a u drugom to su strojevi za vanjski tisak cerada, naljepnica, prozorskih grafika i obljepljivanje vozila. Osim toga, u ponudi ima i strojeve za direktan tisak na tekstil.

Tvrtka surađuje sa svjetskim brendovima EPSON i Hewlett-Packard, a kupcima uz strojeve nudi i servis i potrošni materijal za iste te edukaciju i kompletnu tehničku podršku. DiT ima širok raspon kupaca: arhitekte, građevince i projektante, odnosno tvrtke i pojedince koji trebaju ispis nacrta kuća, zgrada i prostora, te digitalne tiskare - sve tvrtke koje se bave nekom vrstom grafike i tiska. Ipak Dikanić ističe da je pandemija koronavirusa utjecala na poslovanje, ali ga nije ugrozila. Ima ga manje i teže ga je naći, ali najveći problem je neizvjesnost.

image
HAMAG Bicro Lepi decki PR - Lider 784
foto
20. travanj 2024 03:39