Hrvatska
StoryEditor

Snažan prodor austrijske Supernove u Rumunjskoj, preuzima šest trgovačkih centara Cora

22. Prosinac 2021.

Austrijska grupa Supernova, koja je na hrvatskom i slovenskom tržištu zastupljena sa četrdeset trgovačkih centara, nastavlja širenje na rumunjsko tržište gdje je kupila šest trgovačkih centara - Bukurešt Cora Alexandriei, Bukurešt Cora Lujerului te Bukurešt Cora Pantelimon, Cora Bacău, Cora Brătianu i Cora Drobeta Turnu Severin.

Nakon što je prošle godine ušla na rumunjsko tržište kupnjom trgovačkog centra Jupiter u Pitestiju, Supernova je objavila da preuzima trgovačke centre Cora te da tijekom idućih godina planira modernizirati centre na ekskluzivnim lokacijama u Bukureštu, Bacăuu, Constanti i Drobeti. Najavljeno je da će Cora zadržati svoj poslovni model hipermarketa i portfelj ostalih online i offline usluga. 

- Drago nam je što se nastavlja snažan razvoj naše grupe i što smo ostvarili značajnu prisutnost na rumunjskom tržištu. Cora je važan partner sa sjajnim projektima na vrlo atraktivnim lokacijama. Uvjereni smo kako zajedno možemo unaprijediti sve projekte i učiniti ih još privlačnijima - rekao je dr. Frank Philipp Albert, izvršni direktor Supernova Grupe. 

Cora je dosad bila u vlasništvu belgijske trgovačke grupe Louis Delhaize i Galimmo grupe.

- Ovom suradnjom Cora će imati priliku za daljnji komercijalni rast, a napravit ćemo i određene iskorake na rumunjskom tržištu. Odluku smo donijeli nakon temeljitog promišljanja i procjene naših nekretnina u Rumunjskoj, razmišljajući o lokalnom razvoju koji nam je izuzetno važan. Drago nam je zbog ostvarene suradnje sa Supernova Grupom, vjerujemo da su oni pravi partneri za Coru -rekao je Thierry Destailleur, izvršni direktor Cora Rumunjske.

Supernova Grupa u Hrvatskoj posluje u devet gradova na 15 trenutno aktivnih projekata, a dosad je kroz razne investicijske projekte u Hrvatsku uložila više od 420 milijuna eura. Centar Kaptol u završnoj je fazi rekonstrukcije i modernizacije prostora s kojom je krenuo prije dvije godine kada je austrijska Grupa u njega uložila 15 milijuna eura i, prema najnovijim informacijama, svoja vrata bi trebao otvoriti na proljeće.

19. travanj 2024 21:15