Hrvatska
StoryEditor

Suradnja Kraša i Nelt Grupe omogućit će rast dostupnosti u regiji

01. Travanj 2021.

Kraš Grupa i Nelt Grupa, regionalni lideri u svojim područjima poslovanja, uspostavile su suradnju na području distribucije, pokazujući spremnost u odgovaranju na sve veće zahtjeve tržišta i potrošača, stoji u priopćenju. Suradnja osigurava značajan rast dostupnosti Kraševog asortimana na tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije te predstavlja širenje Neltovog distribucijskog portfelja.

- Jako nam je drago da u ovu suradnju ulazimo u godini u kojoj obilježavamo 110 godina postojanja Kraš Grupe. Osluškivanje potreba potrošača, razvoj i proizvodnja jednih od generacijama omiljenih brendova vodilje su nam u poslovanju. Vjerujemo da ćemo kroz suradnju s Nelt Grupom, renomiranim distributerom na tržištima Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Albanije napraviti dodatan iskorak u poslovanju na zadovoljstvo svih potrošača - izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Kraš prehrambene industrije.

Kraš Grupa, priopćeno je, najveća je konditorska industrija u jugoistočnoj Europi s pet tvornica i oko 2400 zaposlenih. Proizvode sve tri kategorije konditorskih proizvoda - kakao proizvode, kekse i vafle te bombone. Nelt Grupa je distributivno-logistički poslovni sustav koji povezuje 4.000 zaposlenih u 14 kompanija na 11 tržišta u Europi i Africi, navodi se u priopćenju. 

- Kraš je poznat po kvaliteti i predstavlja vodeću kompaniju u svom području u regiji, a ugovor doživljavamo kao prirodnu suradnju dvaju uspješnih sustava. Nelt teži konstantnom razvijanju i poboljšanju usluga distribucije i logistike, i spremni smo za izazov kreiranja dodatne vrijednosti za novog principala kroz dostupnost proizvoda u prodajnim objektima širom regije - izjavio je Miloš Jelić, predsjednik Uprave Nelt Grupe.

Osnivači i vlasnici Nelt Grupe su Nebojša Šaponjić i Ranko Sočanac 

Privatnim biznisom počeli su se baviti 1992. godine, kada su osnovali Nelt, kao kompaniju specijaliziranu za trgovinu i veleprodaju. Kroz zadnjih 28 godina Nelt je postao standard za distribuciju i logističke usluge u Srbiji i regiiji. Nelt je aktivan u regiji kroz svoje tvrtke u Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Albaniji i Kosoocu, a od 2010. proširio se i na tržište Afrike, Angole, Zambije i Mozambika. 

Suradnja Nelt Grupe i Atlantic Grupe

Atlantic i Nelt su krajem kolovoza 2020. godine potpisale ugovor o kupoprodaji brenda dječje prehrane Bebi. Prodaja brenda Bebi bio je nastavak procesa dezinvestiranja manjih i non-core djelatnosti u skladu s korporativnom strategijom Atlantic Grupe.

 Akvizicijom brenda Bebi, s dugom tradicijom i etabliranim pozicijama na ruskom tržištu, Nelt Grupa potvrdila je strateško opredjeljenje ka daljnjem razvoju i međunarodnom širenju poslovanja. Brend Bebi je u Rusiji simbol za europsku kvalitetu i porijeklo u segmentu žitarica za djecu, a u 2019. godini ostvario je 11 milijuna eura prihoda od prodaje.

24. travanj 2024 15:38