Hrvatska
StoryEditor

U novom broju saznajte kako pasivno zarađivati bez puno muke i ulaganja

29. Srpanj 2021.

Da biste dodatno zaradili, ne morate se uvijek ubiti od posla. Mnogi načini pasivnog ulaganja jamče stalan izvor prihoda, ne zahtijevajući da se u tu imovinu ili uslugu, kakva god ona bila, pretjerano petljate i za nju brinete. No pasivno ne znači da novac pristiže a da niste ni prstom maknuli. Takvo što ne postoji. Još ne. Pasivno ulaganje ipak zahtijeva neku vrstu truda, barem na početku. Ksenija Puškarić u temi tjedna piše od čak 20 načina na koji pasivno možete zarađivati poprilične novce.

Zaključanu su ekonomiju središnje banke diljem svijeta neumorno zasipavale helikopterskim novcem. Činilo se da je sve u redu. A onda se pojavila inflacija. Na nepoznatom su teritoriju sporoga rasta i visoke inflacije u kombinaciji s ekstremnim razinama zaduženosti središnje banke nemoćne. Podsjetimo se što je najavio nekadašnji, vjerojatno i najpoznatiji šef FED-a Alan Greenspan još prije četiri godine: 'Inflacija i slab, gotovo nikakav rast. Vrijeme je ekspanzije gotovo. Prelazimo na drukčiji stupanj ekonomije, u stagflaciju kakvu nismo vidjeli još od '70-ih godina.' Što je stagflacija i zašto je to opasna igra iz koje središnje banke ne znaju izići saznala je Gordana Gelenčer.

'Spice Boys' trebali bi se ponovno okupiti 13. rujna na sudskoj raspravi koja će trajati do 15. rujna, nakon čega bi Vrhovni sud trebao odbaciti ili potvrditi presudu Županijskog suda u Zagrebu od prije pet godina prema kojoj su bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec i sedmorica suokrivljenika oslobođeni optužbe da su Podravkinim novcem pokušali preuzeti vlasništvo te tvrtke. O finalu afere 'Spice' piše Željka Laslavić.

U ljetnom dvobroju očekuje vas, između ostalog i intervju s Nikolom Dujmovićem,predsjednikom Uprave Span grupe te razgovor s Mariom Vukelićem, predsjednikom Visokoga trgovačkog suda. 

Također, tu je i poseban prilog 'Na putu prema putu povratka u normalu'.

25. travanj 2024 15:31