Svijet
StoryEditor

Amazon kupio Selz – startup koji poduzetnicima olakšava pokretanje online trgovine

23. Veljača 2021.
Jeff Bezos

Amazon je još 15. siječnja kupio Selz, australski startup osnovan 2013. godine koji proizvodi alate za pomoć poduzetnicima pri pokretanju vlastitih internetskih trgovina, ali nije to javno objavio. Selz je pak tu akviziciju objavio na svom službenom blogu.

- Potpisali smo ugovor i radujemo se suradnji s Amazonom jer nastavljamo graditi alate za poduzetnike koji se lako koriste – rekao je na blogu izvršni direktor i osnivač Selza Martin Rushe.

Glasnogovornica Amazona potvrdila je ovu akviziciju, ali nije otkrila uvjete dogovora, piše CNBC.

Jeff Bezos, izvršni direktor Amazona, posljednjih je mjeseci budno motrio na Shopify koji je za vrijeme pandemije svoje poslovanje poprilično uzdigao. Amazon je svojevremeno imao uslugu sličnu Shopifyu, Amazon Webstore, koja je malim tvrtkama omogućavala upravljanje internetskim trgovinama izraženim na Amazonovoj tehnologiji. No, 2015. godine Amazon Webstore je ugašen, stoga se pretpostavlja da se kupnjom Selza zapravo Amazon vraća toj usluzi.

Pružanje više alata i mogućnosti malim i srednjim poduzećima za brzo prebacivanje poslovanja putem interneta moglo bi Amazonu omogućiti konkurentnu prednost u odnosu na Shopify i softversku tvrtku za online trgovinu BigCommerce.

Selz je osnovan 2013. godine u Australiji sa sjedištem u Sydneyju, a malim i srednjim poduzetnicima nudi platformu za pokretanje vlastitih online trgovina i dodavanje mogućnosti online plaćanja na svojim web stranicama. Tvrtka zapošljava manje od 50 ljudi, a u postu na blogu Martin Rushe je rekao da se za korisnike Selza ništa ne mijenja.

20. travanj 2024 10:00