Svijet
StoryEditor

Kriptomjenjačnica Coinbase kupila startup za agregaciju korisničkih računa

12. Kolovoz 2021.
Kripto-mjenjačnica Coinbasefoto Shutterstock

Kripto mjenjačnica Coinbase, čijim se dionicama trguje na Nasdaqu, kupila je startup za agregaciju računa Zabo, kako bi korisnici mogli vidjeti svoje ostale kripto račune unutar aplikacije Coinbase, objavila je Finextra. Ova značajka mogla bi pomoći Coinbaseovim korisnicima da bolje upravljaju svojim kripto ulaganjima te također kako bi se jedna od najvećih kripto mjenjačnica istaknula od drugih.

Zabov API povezuje se s bilo kojom kripto mjenjačnicom, novčanikom ili protokolom, dajući korisnicima Coinbasea dodatnu pogodnost da vide svoja puna stanja i povijest transakcija na različitim platformama koje koriste. Standardiziranje i oblikovanje podataka s različitih računa pruža cjelovitiju sliku kripto investicija kako bi pomogli u donošenju odluka o trgovanju, pa čak i poreznim izračunima. Nasuprot tome, većina drugih mjenjačnica, poput Robinhooda i eTora, nudi samo uvid u račune koji se postoje na njihovim platformama.

Gledajući unaprijed, takve akvizicije omogućuju Coinbaseu da lansira više proizvoda s dodanom vrijednošću kako bi ostao ispred konkurenata, a kripto fokusirani fondovi su slijedeći. Samo u protekloj godini, Coinbase je stekao prime brokera Tagomi, startup za izvršavanje trgovine Routefire i tvrtku za analizu podataka Skew.

A Coinbase sada koristi svoj višemilijunski izravni prihod od uvrštenja na Nasdaqu od travnja kako bi udvostručio svoj akvizicijski pohod i pratio dobro financirane konkurente koji pokušavaju osporiti njegovu pole poziciju na tržištu. Kripto tvrtke već su prikupile 7,27 milijardi dolara u 2021. godini, u odnosu na 2,8 milijardi dolara u 2020. godini, prema podacima CB Insights.

Sljedeća na listi akvizicija je tvrtka za upravljanje digitalnom imovinom Osprey Funds, koja će proširiti svoje usluge izvan izravnog kripto trgovanja. Osprey nudi kripto fokusirana sredstva koja kupcima daju izloženost klasi imovine bez potrebe za kupnjom kriptovaluta. Ovo je najnovije popularno investicijsko sredstvo u sektoru. Prošlog tjedna Wealthfront je dodao dva kripto fonda, a Betterment razmišlja o sličnoj kripto ponudi.

18. travanj 2024 22:18