Tehnopolis
StoryEditor

Predstavljen projekt ‘ZAROVO - virtualni podatkovni centar‘ za male i srednje poduzetnike

27. Lipanj 2019.

U Hrvatskoj gospodarskoj komori Zagreb predstavljen je projekt ‘Zarovo – virtualni podatkovni centar‘ te uvođenje i značaj elektroničkih računa koji su od 1.7. ove godine zakonska obveza za sve tvrtke koje pružaju usluge obveznicima javne nabave.

Cilj ove prezentacije je osnaživanje poduzetnika putem korištenja novih alata, povećanja učinkovitosti i uključivanja u transformacije poslovanja u 4. industrijskoj revoluciji.

Stručnjaci iz riječke tvrtke DB informatika d.o.o. približili su poduzetnicima projekt ‘Zarovo‘ i njegove benefite upravo za njih.

- Poduzetnicima koji u svom poslovanju imaju potrebu za centralnom redundantnom poslovnom poslužiteljskom infrastrukturom te posjeduju lokalnu informacijsku mrežu radnih stanica a cijena nabave i održavanja vlastite poslužiteljske infrastrukture im je previsoka ili imaju nedostatak stručne radne snage za obavljanje tih operacija - pojasnio je Branko Zubak iz DB informatike.

Drugi, ne manje važan dio prezentacije, odnosio se na primjenu elektroničkih računa, tko su obveznici od 1.7.2019. te su istaknute i prednosti njihovih uvođenja u poslovanje kao što su ušteda vremena, smanjeni troškovi obrade, slanja i primanja računa.

22. ožujak 2023 01:44