Studentski Lider klub
StoryEditor

HUB i EIB pokreću dvogodišnju edukaciju mladih poduzetnika i srednjoškolaca

18. Ožujak 2024.
foto Shutterstock

Povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca, Hrvatska udruga banaka (HUB) i Europska investicijska banka (EIB) pokreću dvogodišnji program edukacije pod nazivom ‘Financije za nove generacije‘ koji je namijenjen mladim poduzetnicima te profesorima i učenicima srednjih škola. Program je, priopćili su, dizajniran u cilju jačanja financijske pismenosti među mladima te poticanja mladih poduzetnika koji su na početku svoje karijere.

Program uključuje niz edukativnih radionica za profesore i učenike, koje će diljem Hrvatske provoditi Štedopis, Institut za financijsko obrazovanje. U okviru projekta izradit će se inovativni online edukativni priručnik ‘Moj novac, moj posao, moja budućnost‘ prilagođen učenicima i profesorima u skladu s kurikulumom srednjih škola i programom interdisciplinarnog sadržaja građanskog odgoja. Ukupno, u dvije godine, projekt će obuhvatiti oko 500 profesora i 17.000 učenika. U prvoj fazi projekta Štedopis će provoditi radionice namijenjene profesorima, a nakon toga će se provoditi radionice za srednjoškolce diljem Hrvatske.

Istovremeno, projekt uključuje i specijalizirane besplatne radionice za mlade poduzetnike pod nazivom ‘Ja sam svoj šef‘ koje će biti organizirane u suradnji s portalom mojnovac.hr. Tijekom cijele godine u sklopu 13 modula priznati stručnjaci će osigurati polaznicima radionica pristup vrijednim znanjima i alatima potrebnim za uspjeh u poduzetničkom svijetu. Sve radionice će biti snimane te objavljene na YouTube kanalu HUB-a kako bi materijali ostali trajno dostupni za sve zainteresirane poduzetnike.

‘Financije za nove generacije‘ projekt je koji predstavlja ključan korak u osnaživanju financijske pismenosti i poduzetničkog duha među mladim generacijama u Hrvatskoj, nudeći resurse i znanje potrebno za izgradnju svjetlije financijske i poslovne budućnosti. EIB Institut koji je osnovan unutar EIB grupe aktivno sudjeluje u financiranju sličnih programa financijskog obrazovanja u Bugarskoj, Italiji, Grčkoj i Cipru.

22. travanj 2024 06:04