Tehno
StoryEditor

Što se to jutros događalo s Facebookovom naslovnicom

24. Kolovoz 2022.

Facebook je jutros bio preplavljen spam komentarima na zidovima celebrityja

Ako ste jutros otvorili Facebook i umjesto uobičajene naslovnice vidjeli hrpu spam objava na zidovima poznatih osoba, niste jedini. Facebook se na nekoliko sati suočavao s bizarnom greškom koja puni naslovnice korisnika objavama s profila slavnih osoba.

Velik se broj korisnika požalio na isti problem – glavna im je naslovnica bila preplavljena objavama obožavatelja na stranicama slavnih osoba poput Lady Gage, Justina Biebera i Eda Sheerana.

No, korisnici su ubrzo iskoristili ovaj Facebookov bug i počeli namjerno objavljivati memeove na zidovima slavnih osoba, znajući da će svi koji prate tu slavnu osobu vidjeti objavu, piše The Verge.

Osim memova, korisnici su počeli dijeliti poveznice na svoje TikTok i Instagram profile uz poziv da ih se počne pratiti, a ima i onih koji su jednostavno iskoristili trenutak i objavljivali što im god prvo padalo na pamet.

Na DownDetectoru, gdje korisnici sami prijavljuju greške na web stranicama, od danas u 7:30 do otprilike 10:30 uočen je ogroman skok u broju prijava problema, o čemu se može pročitati i u brojnim komentarima ispod. Do podneva se broj smanjio, a Facebookova je standardna naslovnica ponovno 'proradila'.

image
Izvor: DownDetector

Dok je greška trajala, nadzorna ploča statusa Mete gdje se mogu uočiti greške nije prikazivala nikakve probleme. Ostaje za vidjeti kako će Facebook reagirati na ovaj propust. Trenutno još nema službenih priopćenja niti izjava iz Facebooka.

29. veljača 2024 15:08