Tehno
StoryEditor

Zuckerberg uskače i u vlak NFT-ova, uvodi ih na Instagram

16. Ožujak 2022.

Mark Zuckerberg najavio je da njegova tvrtka Meta (Facebook) uskoro planira uvesti NFT-ove na Instagram, također dijelu Facebook grupe. Iako izvršni direktor i osnivač Mete nije otkrio puno detalja, okarakterizirao je integraciju nezamjenjivih tokena u Instagram kao nešto što će se dogoditi tek nakon što Instagramov tim riješi tehničke izazove u vezi toga, prenosi Techcrunch.

– Radimo na dovođenju NFT-ova na Instagram u bliskoj budućnosti – izjavio je Zuckerberg u razgovoru s Daymondom Johnom iz Shark Tanka, dodajući da još nije spreman najaviti što će to točno biti, ali se nada da će u sljedećih nekoliko mjeseci biti moguće koristiti NFT-ove na Instagramu.

Još je u prosincu voditelj Instagrama Adam Mosseri potvrdio da tvrtka ‘aktivno istražuje’ NFT svijet s ciljem da se tehnologija približi široj publici.

– Mislim da je to zanimljivo mjesto na kojem se možemo igrati, a nadamo se da ćemo pomoći i kreatorima sadržaja – rekao je Mosseri, kako drugačije nego na svom Instagram storyju.

No, planovi uvođenja NFT-ova na Instagram već su neko vrijeme u tijeku. Prošlog je ljeta Instagram, naime, organizirao ‘Creator week’, privatni virtualni događaj kojemu su mogli prisustvovati samo pozvani NFT kreatori.

Uvođenje NFT-ova na Instagram također ide u prilog Metinim planovima za širenje u metaverzum pun ‘digitalnih stvari’. Zuckerberg je također dodao da se nada da će se odjeća koju avatari budu nosili u metaverzumu kreirati kao NFT-ovi.

Zuckerbergov okret prema kriptovalutama ne iznenađuje budući da je tržište NFT-ova na OpenSeau samo u posljednjih 30 dana poraslo na više od dvije milijarde dolara, prenosi Fortune. Meta je također pokušala stvoriti vlastitu kriptovalutu, poznatu kao Libra, ali ta je inicijativa na kraju propala. Na kraju su taj pothvat prodali za 200 milijuna dolara.

26. travanj 2024 02:37