Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Brojimo šlepere: Iz Gumisova dvorišta u Solinu roba otpremljena na otok Bora Bora

25. Srpanj 2022.

U dvorištu tvrtke Gumis u Solinu prošlog je tjedna utovaren šleper sa sedam sanduka u kojima se nalazilo ukupno dvije i pol tone fleksibilnih vakumskih crijeva za toalete u brodskim kabinama. Šleper je otpravljen na zagrebački aerodrom gdje su kutije s robom za američkog kupca utovarene u avion. Sljedeći je pretovar bio u Parizu, odakle je teret zrakoplovom prebačen do Los Angelesa.

Napokon je iz Kalifornije teret prekrcan na zrakoplov koji ga je prenio na otok Bora Bora u Francuskoj Polineziji, gdje je dva dana bio usidren brod kojemu je teret bio i namijenjen. Cijela operacija usklađivanja proizvodnje naručenih fleksibilnih vakumskih cijevi, termina početka transporta i termina sidrenja broda na otoku Bora Bora uspješno je odrađena. 

Tvrtka Gumis osnovana je 1993. godine u Splitu kao tvrtka za obradu metala i oblikovanje gume. Njezini  proizvodi mogu se naći u pomorskoj, petrokemijskoj te automobilskoj industriji, kao i u vojnoj i medicinskoj industriji. Tvrtka se ističe inženjerskim rješenjima za kupce koji trebaju visoko precizne dijelove za najzahtjevnije primjene. Kao prilagođena proizvodna tvrtka može  pružiti specijalizirane inženjerske i proizvodne usluge u malim ili velikim količinama, ali isporučuje i standardne inženjerske komponente kao što su prigušivači vibracija i nosači motora, gumene i silikonske membrane i brtve, spojnice vratila s gumenim umetcima u bilo kojem obliku, veličina ili materijala.

Fleksibilno vakumsko crijevo za toalete u brodskim kabinama vlastiti je izum Gumisa i dosad je prodan u preko 200 tisuća komada diljem svijeta. Tvrtka oko 90 posto svoje prodaje ostvaruje u izvozu, većinom u SAD. 

21. travanj 2024 07:54