Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Domaća gaming cafe franšiza ulazi na slovensko tržište

17. Svibanj 2024.
Friendly Fire 

Domaća gaming cafe franšiza Friendly Fire koja je ove godine u Hrvatskoj otvorila pet novih poslovnica, a franšize za njih su rasprodane u samo tri mjeseca, nastavlja s impresivnim tempom širenja. 

U razgovoru s Davidom Kosirom, osnivačem Friendly Firea, saznali smo da je potpisan master franšizni ugovor za razvoj poslovanja u Sloveniji, što ujedno označava petu državu u kojoj će domaći lanac gaming kafića poslovati uz već postojeću prisutnost u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Austriji i Meksiku.

Objava o novom ugovoru slijedi nakon uspješne godine za domaću franšizu, a Kosir otkriva da bi se u skorije vrijeme meksička podružnica trebala značajno proširiti, s planiranih 30 novih poslovnica u zemlji. Što se Slovenije tiče, očekuje da će prva poslovnica biti otvorena već u trećem kvartalu ove godine, a vrlo brzo nakon toga slijedit će još dvije poslovnice. 

Pomoću vlastitog softvera baziranog na AI-u, Friendly Fire je uspio pronaći kariku koja je nedostajala za skaliranje gaming cafe formata, a taj se pristup pokazao iznimno uspješnim među gaming entuzijastima diljem svijeta, što je dovelo do prilično brzog širenja tvrtke koja je svoja vrata otvorila ne toliko davne 2017. godine. 

- Uzbuđeni smo zbog potencijala novih zemalja u koje planiramo ući, iskreno vjerujem da bi ove godine mogli podjeliti još velikih vijesti vezano uz širenje Friendly Fire branda. Cilj nam je nastaviti širiti naš brand i pružiti jedinstveno gaming iskustvo na globalnoj razini - rekao je suosnivač Friendly Firea, Andrija Čolak.

26. lipanj 2024 05:57