Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Fortenova grupa isplatila dug od gotovo 86 milijuna eura dobavljačima Agrokora

09. Srpanj 2024.
Agrokor

Udruga dobavljača Agrokora izrazila je zadovoljstvo isplatom duga od gotovo 86 milijuna eura prema dobavljačima Agrokora, uključujući pripadajuće kamate. Udruga je također najavila poduzimanje potrebnih koraka za isplatu duga u kratkom roku, te je sazvala Skupštinu za 15. srpnja 2024. godine.

- U ime Udruge dobavljača Agrokora, koja je imenovana kao administrator isplate Graničnog duga temeljem Nagodbe sklopljene u postupku Izvanredne uprave nad društvom Agrokor d.d. i njegovim ovisnim i povezanim društvima, iskazujemo zadovoljstvo činjenicom da smo dana 9. srpnja 2024. obaviješteni o isplati iznosa dugovanog temeljem Zapisa o zajmu dobavljača u ukupnom iznosu od 85.968.233 EUR, koji uključuje dug po zapisu i pripadajuću kamatu (granični dug), Platnom agentu dobavljača. Udruga dobavljača Agrokora će pristupiti poduzimanju svih predradnji potrebnih za isplatu graničnog duga u kratkom roku, sve na način predviđen sklopljenom Nagodbom u svrhu čega je i sazvana Skupština Udruge za dan 15. srpnja 2024. godine.  

Mišljenja smo da isplata graničnog duga, zajedno s provedenim vlasničkim restrukturiranjem Fortenove grupe, predstavlja izvanredan napredak u namjeri stabilizacije poslovanja svih operativnih društava Grupe te stvaranju pretpostavki za njezin održivi razvoj na zadovoljstvo svih uključenih: potrošača, zaposlenika, dobavljača i ostalih dionika. 

Udruga posebno pozdravlja odluku društva Open Pass da, zajedno s ostalim ulagačima, u izazovnim vremenima sudjeluje u vlasničkom restrukturiranju koje osigurava stabilnost dugoročnog poslovanja i okončanje postupka restrukturiranja. 

Koristimo priliku zahvaliti se zaposlenicima i predsjedniku Uprave društva, Fabrisu Perušku, i njegovim suradnicima na uspješnom oporavku i razvoju kompanije te nastavku dosadašnje prakse zastupljenosti dugogodišnjih dobavljača. Uvjereni smo da će provedeno vlasničko restrukturiranje Grupe dodatno poboljšati ovakvu suradnju i praksu - izjava je Hrvoja Filipovića, predsjednika Udruge dobavljača Agrokora. 

08. rujan 2024 01:26